Wszystko inne a sla

Zaczęty przez INZYNIER, 12 Styczeń 2012, 06:41:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

INZYNIER

Rozmawiałem wczoraj z lekarzem którego znajomy zajmując się praco naukowo hoduję rozmaite bakterie , wirusy , i grzyby z ciał osób zupełnie zdrowych .
Wspomniał coś że jeśli chodzi o grzyby jako sprawce chorób to często bez specyficznej diagnostyki nie ma szans na znalezienie w nich winowajcy .

Przypomniałem sobie w związku z tym także kiedyśniejszy odcinek "tajemniczych chorób"
gdzie pewien Pan narzekał na dolegliwości takie jak .
- 2 dniowa choroba przypominająca grypę
- następnie coraz to mocniejsze wycieńczenie i osłabienie
- drżenie mięśni ale tylko  podczas podnoszenia ciężkich rzeczy , po badaniu dostawał jakiś  antybiotyk przez około miesiąc następnie jego stan pogorszył się na tyle że zapadł w śpiączkę dopiero wtedy  po pobycie w szpitalu i poważnych problemach z oddychaniem po rtg klatki piersiowej stwierdzono że coś zaatakowało jego płuca , zrobiono dodatkowe  badania i okazało się że podczas koszenia trawy w jej pyłku znalazł się specyficzny rodzaj grzyba którego niby pierwszą ofiarą był ten Pan.

Mam jeszcze do tego faktu parę spostrzeżeń , które napisze w chwili wolnego ... .

A więc okazuje się że jeszcze dużo form życia w dżungli ,morzu i ciele człowieka czeka na odkrycie .