Moja historia

Zaczęty przez Maciek, 08 Sierpień 2024, 17:30:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maciek

Witam wszystkich.
Co myślicie o mojej historia która trwa od roku.
Otóż pewnego dnia dostałem zawrótow glowy trwały miej wiecej tydzień. I tak naprawdę od tego się zaczęło. Po MRI glowy zmiany demielinizacyjne do kontroli po pół roku ponowne badanie glowy wynik nie odbiegając od poprzedniego
Następnie przyszło napiecie mięśniowe uczucie ciasnoty w palcach u nog uczucie opochnietych palcow rak chociaż nie były. Potem bole nadgarstkow. I lewego posladka noga w obrebie lewej lydki chudsza o dwa centymetry od prawej.Pierwsze badanie ENG czerwiec 2023 zmiany demielinizacyjno aksonalne wlukien czuciowych sugerujące początkowe stadium ciesni nadgarstka amplitudy nerwu strzalkowego prawym oraz lydkowym postronie lewej w granicach normy. Trzy miesiące temu się przeziębiłem i od tamtej pory czuje jak z prawej stron po gardle ścieka mi wydzielina i szum i uczucie przytkanego ucha. W tej chwili do bólów nadgarstkow doszedł ból lokci najpierw prawego teraz lewego i bol w prawym pośladku  kolejne ENG prawa ręka uszkodzenie pnia nerwu łokciowego z ubytkiem czynnych wlukien czuciowych i znacznymi zaburzeniami przewodzenia w gałęzi grzbietowej. W lewej noce wynik jakby lepszy choć noga i pośladek nadal bola. Dodatkowo zawroty glowy raz słabsze raz mocniejsze sztywnosc mięśniową jakby troszkę ustąpiła w ciel prócz karku tu jest przez cały czas. W nocy mrowienie małych palcow u rok przy mocniejszym napięci miesni wystepuja skurcze i bol. Między czasie pojawią się okropny bol w lędźwiach po dłuższym stani do takiego stopnia że czasami nie moge nabrać powietrza. W badaniach kregislupa szyjnego i lędźwiowego zmiany zwyrodnieniowe.
Pierwszy neurolog nerwica i oczywiście  leki po lekach poprawił się nastrój ale bol i sztywnosc pozostała wszystkie odruchy wpozadku.
Drugi neurolog badanie tezyczka wynik dodatni duze ilosci magnezu potasu pozatym nie reagoje jak opowiadam mu oswoich dolegliwosciach sztywnosci karku bolu palcow i on również nic nie widzi
.

Trzeci neurolog wysyła do reumatologa Pobyt jednio dniowy w szpitalu na reumatologi szereg badań usg nadgarstkow w które nic nie wykazalo. diagnoza do obserwacji.

Czwarty neurolog badanie EMG prawidłowe. 

W tym wszystkim najbardziej się martwe ze w prawej ręce mam zanik wlukien czuciowych i uszkodzenie pnia nerwu.

Maciek

Co myślicie o moich dolegliwościach.

Aga1989

Hej. W jakim płacie głowy masz zmiany demielinizacyjne?
Zawroty głowy możesz mieć od kręgosłupa szyjnego, ból w lędźwiach od zwyrodnień tej części.
U Ciebie skurcze mięśni mogą być od tężyczki. Polecam forum Fascykulacje, tam jest więcej osób z podobnymi dolegliwościami.
Dla pewności powtórz EMG i ENG za jakies pół roku lub skonsultuj aktualne wyniki z neurologiem z listy od SLA.
Pozdrawiam,