Niepokojace objawy

Zaczęty przez Asia96, 16 Listopad 2024, 14:25:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asia96

Hej,

Chciałabym się zapytać o jakąkolwiek wskazowke, w którym kierunku iść.. Jestem w trakcie robienia badań.

Od pół roku zauwazylam że bolą mnie miesnie ud, myślałam że to jakieś niewytrenowanie lub slaba kondycja.
Z 2,5 miesiąca temu zaczął się problem z lewą ręka. Gdy leżałam i miałam ja na brzuchu, musialam co chwile ja wyprostowywać, bo była dziwnie zmęczona, spięta. To samo było przy suszeniu włosów. W tym samym czasie po obudzeniu się lewa dłoń była sztywna i boląca, tak samo działo się ze szczęką. Była zastygnięta i musiało minąć kilka sekund zanim się rozruszała.
3 tygodnie temu byłam biegac. Po powrocie do domu wykąpałam się i położyłam. Zaczęły się fascykulacje na całym ciele, było tego bardzo dużo, nie dawało mi to zasnąć. 2 dni pozniej zaczęły boleć mnie miesnie lewej ręki, jak po ciężkim treningu. Fascykulacje skupiły się głównie tam. Jednego dnia wchodziłam po schodach i bolały mnie bardzo miesnie ud. Wsiadłam w autobus, a gdy wysiadłam miałam nogi jak z waty, jakbym nie potrafiła chodzić. Potem zauważyłam że lewa dlon i szczeka w ciągu dnia są mniej ruchliwe. Gdy pomasuję żuchwę robi się lepiej ale za vhwilw wraca. W ciągu 4 dni straciłam na wadze z 2,5 kilo. Ostatni objaw, wieczorem zauważyłam że mam zmniejszone czucie na nosie, następnego dnia rozeszło się na całą głowę i zeszło na tułów. To samo było na udach, dłoniach i trochę na stopach. Zaczęły strzelać mi wszystkie stawy, dosłownie wszędzie, Dziwne chwilowe bóle w dłoniach, miednicy,ogolnie wszędzie. Jednego dnia bolaly mnie wszystkie miesnie, są spięte. Obecnie czuje ze lewa dłoń jest slabsza, dlonie i ogólnie ręce schudły,nogi słabsze, łydki chudsze. Język zbacza lekko na lewo. Ogólnie najbardziej siadła lewa strona. Po lewej stronie szyi dołek, jakby brakowało mięśnia, po prawej jest twarde. Mam problemy z koordynacją gdy chodzę. Dlonie stały się jakieś niesprawne. Głowa też jakaś niestabilna. Drgania miesni są do teraz, ale trochę się zmniejszyły. Miałam robiony rezonans glowy, nic tam niby nie wykazało, na kręgosłup czekam. Objaw babińskiego zniesiony. Odruchy kolanowe żywe. Emg 18.11
Dużo objawów zgadza sie z SLA, jednak część nie.. Te wszystkie objawy nasiliły się w ciągu 3 tygodni.
Nie wiem co o tym myśleć, wszyscy traktują mnie jak wariata, a ja czuję ze coś jest nie tak. Mam 28 i w ciągu 3 tygodni zaczęły mi strzelać wszystkie stawy i widzę zaniki miesni.Jakim tropem mam iść? Czy ktoś miał podobne objawy?

Lukaszuy

Hej, ja bym zbadał odkleszczowe. Zaobserwuj czy objawy nie nasilają się w cyklach 2-3 tygodniowych.

Asia96

Cytat: Lukaszuy w 16 Listopad 2024, 17:46:52Hej, ja bym zbadał odkleszczowe. Zaobserwuj czy objawy nie nasilają się w cyklach 2-3 tygodniowych.

Czekam na wyniki boreliozy. Zrobiłam western blot igg igm i kki. To wystarczy? Sama już nie wiem. Raz mogę normalnie ruszać dłonią. Potem za chwilę znowu jest sztywna..

Lukaszuy

Na początek powinno wystarczyć. Miałem 10 lat temu borelioze leczyłem prawie dwa lata a od paru pojawiły się dziwne objawy. Też muszę zrobić testy.

Asia96

Cytat: Lukaszuy w 16 Listopad 2024, 19:08:39Na początek powinno wystarczyć. Miałem 10 lat temu borelioze leczyłem prawie dwa lata a od paru pojawiły się dziwne objawy. Też muszę zrobić testy.

Emg mam 2.12, dzisiaj było tylko prądami beż igieł. Niby w normie, ale powiedziała że w przyszłości może wystąpić u mnie zespol cieśni nadgarstka. Boję się o siebie.. gdyż byłabym zdana na rodziców, którzy całe życie po mnie cisnęli. Jeśli to SLA, to zawdzięczam to im, całe życie w nerwach i stresie, a stres powoduje wiele chorób. Na ten moment 90% objawów mi się zgadza.. :(

Aga1989