Wielkanocna Kuchnia

Zaczęty przez RILU, 21 Marzec 2010, 23:16:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RILU

Dobry Wieczór

Już myślę o Wielkanocynyh daniach .

Chyba to będzie pierwsza receptura ,chodzi o sos jajeczny ,który tradycyjnie
podawany jest na stoły (Hessen).


Skład -receptura dla 4 osób
Ilość        Nazwa         
               
2 szt          żółtka         
130 g       wino jabłkowe      
60 g           cukier
1 pacz.       cukier waniliowy   
szczypta      łącznik sosu      
parę kropelek  sok z cytryny      
zetrzeć trochę     skórka  cytryny      

pokroić  6 ugotowanych jajek ,kroimy w kosteczki. Rozkładamy na dużym płaskim talerzu i zalewamy w/w sosem.
Sos posypujemy cienkim drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Można dodać różnych ziół słabozapachowych ale wcześniej do sosu przed zmiksowaniem

Smacznego RILU
      
limeryk 5

kupuj kiełbaski serowe
one są smaczne ale niezdrowe
kupują je  nasze teściowe
nasze teściowe są mniej zdrowe.
;)
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.