Moi mili chorzy i opiekunowie

Zaczęty przez RILU, 10 Sierpień 2011, 12:58:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RILU

Kochani
Otrzymuje od was posty dotyczące opieki bezpośrednio w szpitalach i opieki palitatywnej
Chodzi tu o podjęcie decyzji ,gdzie umieścić bliskiego chorego na SLA.
Mieszkam w BRD i naprawdę nieznajome mi jest podejście służby zdrowia aby
aby wypowiedzieć się gdzie jest lepiej lub gorzej.

Proszę Pawła i Teresę  i innych chorych oraz opiekunów ze stażem mieszkających w Polsce ,oni naprawdę w tym temacie są świetni aczkolwiek nie tylko w tym.
Moja prośba dotyczy chorych i opiekunów ,którzy dopiero zaczeli coś pisać-
Proszę otwórzcie się i piszcie na forum .Chorować to jest nic wstydliwego i żenującego
Jak przeczytacie działy na forum to sami się przekonacie ,że piszemy wkładając dużo
serca i realizmu.
Czy jest dla kogoś żenujące ,że ktoś z bliskich się ślini ,chyba nie .Nie zważajcie na
sąsiadki i sąsiadów lub znajomych.
W pierwszej kolejności jest wasz bliski chory i trzeba jego wspierać co jest dla chorych
bardzo ważne ,
BEZ WAS SOBIE NIE PORADZA Dlatego powinniście być na forum wspierani i wspomagani
dobrą radą aby zastosowć ją w jakże ciężkim życiu chorego

Serdecznie pozdrawiam i proszę piszcie na forum bo tylko w ten sposób wielu z nas może poradzić  i..... nawet od was możemy się dużo dowiedzieć

Pa..Pa :-*

RILU :D

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

jamosia

Witajcie:)
Jestem tu nowa. Jestem przedstawicielem tej gorszej strony dla każdego chorego... 
Pracuję w hospicjum zarówno stacjonarnym jak i domowym i miałam szczęście poznać i opiekować się chorymi na SLA.
Praca z Wami daje mi tak wiele radości i...pokory. Ciągle się uczę od chorych, od opiekunów .... i walczę z moim bezdusznymi kolegami "po fachu:...
Jeśli ktokolwiek będzie potrzebował pomocy w walce z bezdusznością instytucji...i ludzi służę pomocą.
Nie ma drzwi, których nie wyważę i nie ma okna przez które nie wejdę:).
Tej determinacji nauczyłam się od chorych na SLA i za ten dar chce podziękować pomagając innym....

Pawel

Witamy:)!

Jestes piegniarka, lekarka?
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

teresa

Witamy na forum!
cieszy, że przybywa do nas coraz więcej ludzi ze środowiska medycznego :)

jamosia

Jestem pielęgniarka, specjalizuję się w anestezjologi  i medycynie paliatywnej. To mój świat...nie tylko zawód ale prawdziwa pasja:) Właściwie powinnam napisać, że jestem chora na pracoholizm...ale trudno nie być mając takich wspaniałych pacjentów ;D

MoniaO

hej jamosia!

witamy megaserdecznie...
super ze tu jestes!

buziaczki  :-*