Piotrek

Zaczęty przez mila, 17 Październik 2011, 10:14:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mila

warto obejrzec, nikt nie   moze mu pomoc   Pomóżmy Piotrowi

RILU

Każdy sobie rzepkę skrobie ?
Ile szpitali tyle diagnoz ...

Jak długo można znosić tę bezczelność ?
Mama Piotrka została sama z chorym Piotrkiem bo nie mogą w Polsce stwierdzić
co to za choroba ? Polska posiada urządzenia medyczne wysokiej światowej klasy.
Problem leży w medycznej fachowości .Za mało pieniędzy otrzymuje Resort Zdrowia
dużo medyków wyjechało z Polski .......
Nieodpowiedni ludzie na stanowiskach odpowiedzialnych za zdrowie ,za mało wiedzy
medycznej ?

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

RILU

Sławek przed rokiem pisał na Forum,zróbmy coś ....szkoda ,że jego nie ma, zmarł na sla.
Problemy z zdiagnozowaniem jak słychać i widać, mocno
doskwierają chorym .
Tułaczka od szpitala do szpitala a z każdego inna diagnoza ?
Myślę ,że bardzo jest potrzebne Centrum SLA wyposażone w najnowszą
technikę tzn sprzęt i zatrudnienie wybitnych neurologów.
Czy my mamy myśleć za Ministerstwo Zdrowia .
Ja naprawdę nie wiem co hamuje Medyków do przedsięwzięcia odpowiednich
kroków
Polska jest krajem mądrych ludzi tylko zastanawia mnie to, dlaczego istnieją
takie sytuacje ,których nie powinniśmy przeżywać .
Na skaranie Boskie ,róbcie coś..... :-[

muszelka

Hmmm... niby tak...
Aczkolwiek zanim pacjent otrzyma skierowanie do takiego Centrum Diagnostyki SLA, tez najpierw musi trafić na lekarza, ktory wpadnie na takie podejrzenie i go tam skieruje...
Inna sprawa - czesto wszelkie podejrzenia okazują sie niesluszne, i domniemane SLA okazuje się byc zupelnie inną chorobą ( np. nerwicą czy uszkodzeniem pojedynczego nerwu obwodowego). Np. zanik mięśni klębu kciuka moze byc spowodowany np. zespołem cieśni nadgarstka. Wyobrażam sobie, jaką dawkę strachu przeżyje pacjent, który zostanie skierowany do takiego ośrodka tylko dlatego, ze komus skojarzylo sie to zbyt pochopnie z SLA.

RILU

Muszelko
Ja widzę to tak:.
Lekarz domowy - podejrzenie choroby układu nerwowego i nawet przy podejrzeniu
Boreliozy powinien wysłać pacjenta do Neurologa.

Neurolog - podejrzenie choroby zaniku mięśni i wydanie skierowania do Centrum SLA

W Centrum  nastąpi selekcja poprzez badania i dokładne określenie choroby.
Takie Centrum może nazywać się Centrum Diagnostyczne Chorób Układu Nerwowego
i Rehabilitacji SLA

mila

piotr o ktorym byly reportarze ,lezy pod respiratorem bo bardzo sie dusil i karmiony jest dojelitowo ,bardzo mu sie pogorszyl wzrok , zmetnialy mu oczy DIAGNOZE WKONCU POETAWIONO - CIEZKA POSTAC BOLERIOZY  jego mamulka mowila ze to cheba juz koniec ,jest na morfinie ,calymi dniami placae ,matka sie zalamala

izaksiazek

Droga Milu!Często myślę jak potoczyły się wasze losy.U nas sytuacja pogarsza się.Nocą obserwuję skaczące mięśnie na szyi córki.W ciągu dnia coraz większy ślinotok i kłopoty z połykaniem.Są duże kłopoty z mową.Z tego powodu dochodzi stres i jej i mój.Otrzymaliśmy odpowie4dz z Departamentu Polityki Zdrowotnej przy ministerstwie zdrowia odnośnie dofinansowania  wyjazdu za granice .Oczywiście odmowną.Mnie atakuje cukrzyca i ciągle zapadam w sen nawet przy komputerze.Nie potrafie nadal zrozumieć dlaczego ta diabelska choroba się przyplątała Współczuję wszystkim.