ZWYKŁY BOHATER,spróbujemy?

Zaczęty przez marek, 03 Październik 2011, 20:47:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marek

http://onet20.hosting-empty3.pdmz.onet.pl/zasady
Kajka,Tereska,Paweł,Rilu,Elunia i .......można wymieniać jeszcze wielu
Może Stowarzyszenie Dygnitas Dolentium zarobi 10 tys.?za zwykłego bohatera? ;D

Alienista606

jestem za zwlaszcza dla Kajeczki jednak jednym z punktow regulaminu jest.....pisemna zgoda "zwyklego bochatera" ktorej nieposiadam a juz Kajke chcialem wpisac............... ;D ;D ;D
Max

RILU

Marku
może Zwykły Bohater  podarował(a)by Stowarzyszeniu MND 200 000 PLN na rzecz chorych
plus 10 000  dodatkowo .Była by to duża pomoc ,chorzy  potrzebują odpowiednich łóżek
inni potrzebują pieniędzy na lekarstwa co do tej pory jest realizowane przez Pawła :D

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

RILU

My wszyscy jesteśmy bohaterami,odważnymi ludźmi walczącymi o uczciwość,prawdomówność
ale najważniejszym aspektem dla nas jest zdrowie bliskiego z czym się wiąże
niesamowita pomoc jaką czynimy.
Gdyby nie było tego Forum ? Co by było ? Bardzo dużo chorych i opiekunów pięknych
ludzi pomogli sobie nawzajem .Czyż to nie jest cudowne ?
Dlatego chciałbym prosić, bo jest okazja wygrania konkursu Zwykłego Bohatera.
Te wszystkie cechy posiadają prawie wszyscy ale pomocną Naszą dłonią
jest Paweł rozdający pieniądze chorym jak św.Albert,Teresa,Marek,Ania od Eluni,Kojak cały czas dbający o stronę MND, Kajka pisarka,Muszelka medyczka i mógłbym tak wymieniać do rana.....
Może ktoś z was chciałby uczestniczyć w tym konkursie ?Jest ogromna okazja pomóc chorym .
Liczę na Pawła ,nie sposób w przeciągu tylu lat policzyć dóbr jakimi się podzielił z chorymi
,inicjatywy np:aukcje na Allegro,1% z podatku,walka o uznanie niepełnosprawnych
w ordynycji wyborczej można tu też te dobra wymieniać do rana.
Jest to przykład ponieważ dużo innych fajnych ludzi wspiera i pomaga nam...
Uczestniczyć mogą tylko mieszkający w Polsce Kandydatów może być więcej bo i tak
przejdą przez sito selekcji jury.Wystawmy z 10 lub więcej kandydatów i po tym będzie
internetowe głosowanie .Może uśmiechnie się do chorych szczęście. :D

PS tu pasuje przysłowie..."pieniądze leżą na ulicy tylko trzeba je umieć podnieść"

marek

Myślę żę Kajka,Jej osiągnięcia,napisanie książki,podróże za antidotum na SLA byłaby super kandydatem i miałaby ogromne szansę na przytulenie tej kasy ;D
Paweł,Jego działalność,jego pomysły,pomoc innym mimo że sam jest chory,prowadzenie Stowarzyszenia Dygnitas Dolentium na pewno zostało by to zauważone i docenione przez internautów i....a nóż wielka kasa by wpadła!  ;D
pozdrawiam

RILU

No,tak ale każdy z was ma szanse .
Przedstawiłeś kandydatów o których też myślę bardzo ciepło ,którzy mają 90% szans
wygrania.
Jury dokładnie wymienia cechy jakie powinien posiadać kandydat(ka).
Wracając do pierwszego zdania to muszę napisać nie bądźcie tacy skromni ,wiem
że uważacie opiekowanie się chorą lub chorym za normalność.
Ja uważam ,że to bardzo bardzo dużo .Dzięki wam bliscy żyją tzn mają lekarstwa ,jedzenie
opierunek,zapewnioną opiekę lekarską i.t d
Isia ,Irena są dobrymi kandydatkami ,które więcej przeszły niż niektóre już słynne osoby
i borykają się z finansami..
Marku ty i Nasze wszystkie Anie poświęcacie czas bliskim......itd
Teresa która będąc chorą moderuje MND i wkłada dużo serca w pomoc chorym
Na przykład Iza Książek ,wspaniała kobieta będąc chorą opiekuje się chorą córką już leżącą
(w rozpadającym się łóżku ) a do tego Iza opiekuje się córeczką swojej córki czyli wnuczką
taką małą dziewczynką.Są samotne......dlatego mógłbym pisać o was do rana
Przepraszam Izuniu ale taka jest prawda :) :) :)

RILU

Bohaterka Iza

Ja poznałem w przeciągu kilku lat wielu zwykłych bohaterów i
ich zaangażowanie w niesieniu pomocy.Bardzo często oni ograniczając wydatki i wspomagają ludzi pokrzywdzonych przez życie .Ja też pomagam mając obłożnie chorą żonę. Dużo ludzi chorych potrzebuje pieniędzy na utrzymanie się przy życiu Co to znaczy ? Jeśli ojciec zachorował na sla ,jest sparaliżowany to nie może pracować
żona wychowywała lub wychowuje dzieci ,Brakuje pieniędzy na wszystko ...Mąż mając
gastrosondę i podłączony do respiratora po zabiegu tracheostomii potrzebuje lekarstw i
specjalnego jedzenia.Trochę wsparcia otrzymują od RP ale to jest kropla w morzu.
Dzieci i Matka głodują bo nich zapomnieli Niekiedy sąsiedzi zapraszają te głodne dzieci na
obiadek....
Właśnie taka rodzina z chorym ojcem , matką itd to są Bohaterowie Zwykli.

Poznałem i utrzymuję korespondencję z Matką takiej rodziny . Sama opiekuje się obłożnie chorą na sla córką i córeczką córki czyli wnuczką.Jest samotna w tej tragedii życiowej przechodząc gehennę . Iza jest super uczciwa opiekując się córką i wnuczką
Tacy ludzie są nie tylko uczciwymi ale rzetelnymi ,prawdomównymi oddając się całym sercem swoim bliskim chorym. Nikt z nich nie zostawiłby nawet psa na pastwę losu i to ja nazywam uczciwością płynącą z miłości do życia
Choroba która niesie ze sobą śmierć do tej pory nieuleczalna zmienia nasze postępowanie
Jesteśmy jako bliscy chorych bardziej wyrozumiali,cierpliwi a nade wszystko uczciwi .
Przeżyłem dużo wspaniałych czynów będąc w tym stowarzyszeniu ,ludzie sobie wzajemnie
pomagają wiedząc o ciężkim stanie rodziny .

Aby wyposażyć chorego we wszystko standartowo ,potrzebna jest kolosalna ilość pieniędzy
których opiekun nie posiada.NFZ finansuje w nieznacznym stopniu np Rilutek przedłużający życie o 3 miesiące ,ten lek wystarczający na 2,5 tygodnia kosztuje 300 PLN .
Nie będę dalej się rozpisywał na ten temat można wejść na www.mnd.pl i kliknąć forum
Chodzi tutaj o przedstawienie kandydata przed konkursem.....
Istnieją tutaj niezwykli bohaterowie ale w konkursie chodzi o zwykłych.
Zgłaszam panią Izę Książek jako bohatera zwykłego

Napisała pani Iza: .Jestem tylko matką .Cierpię ,plącze czasami,buntuję się ,ale nie mogę bez walki Zabrano nam godziny opieki społecznej.W dni świąteczne nie mam wcale pomocy.Obecnie walczę o prawne przejęcie opieki nad wnuczką.Czekają mnie szkolenia ,a pani z opieki społecznej przyszła na wywiad i pytała jak spędzam czas wolny i jakie mam hobby.Odpowiedziałam , że astronomia ,bo nie potrafiła zrozumieć widząc lezącą córkę , że tego czasu nie ma.Coś musi zostać dla dziecka.Córce potrzebny jest logopeda,więcej rehabilitacji ,ale to duże pieniądze kosztuje i nie na wiele nas stać,Nikt sam do nas nie zagląda .Nikt nie chce jej nawet zbadać,skazać na tak straszną śmierć własne dziecko.Nie mogę też pozostawić bez opieki wnuczki,Walczę więc z własnymi chorobami i ciągnę to brzemię dalej .
Organizatorzy akcji:
Organizatorzy :)

RILU

Proszę o podanie kandydatek i kandydatów do konkursu -czas ucieka.

Osobiście proszę Pawła o wyrażenie zgody na udział w konkursie ..

RILU :) :) :)

Pawel

Rilu wielkie dzieki za chec wystawienia mnie, ale to wiaze sie z wystepami w mediach, ktore sa stresujace. Wielu jest 'zwyklych bohaterow, wsrod nas m.in. Kajka, majaca do tego b. duze szanse na wygrana. Jestem za jej kandydatura:)
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

anna01

helaqaz

Alienista606

jestem za............
kto je wpisze??? Pawle najlepiej Ty
Max

RILU

Każdy może zgłosić kandydata ...
może ktoś inny zgłosi pozostałych wspaniałych ,którzy jeszcze się zastanawiają nad tym
wszystkim......

Argumentacja .......

Tytuł: Wielki człowiek o gorącym sercu.....

Paweł Bała kierujący stowarzyszeniem MND ,sam chorując na sla wspiera i wspomaga
chorych,organizując aukcje na Allegro wystawiając swoje prywatne dobra,organizuje
spotkania z chorymi w Nowym Targu,utrzymuje kontakt z chorymi poprzez stronę internetową.Jego zasługą jest założenie stowarzyszenia i wspieranie walki o byt chorych np 1% w rozliczeniu podatku itd
Ja poznałem w przeciągu kilku lat wielu zwykłych bohaterów i ich
zaangażowanie w niesieniu pomocy.
Paweł jest człowiekiem o nieporównywalnej aktywności z innymi
w działaniu na rzecz pomocy chorym ,dlatego powinien być wyróżniony ,co potwierdzają
inni opiekunowie i chorzy.
Choroba która niesie ze sobą cierpienie do tej pory nieuleczalna zmienia nasze postępowanie
Jesteśmy jako bliscy chorych bardziej wyrozumiali,cierpliwi a nade wszystko uczciwi .
Przeżyłem dużo wspaniałych czynów będąc w tym  stowarzyszeniu ,ludzie sobie wzajemnie
pomagają ,bo mają ze sobą kontakt,to też zasługa tego wspaniałego człowieka jakim
jest Paweł.
Dlatego uważamy Pawła za naszego bohatera :)

Alienista606

dodac.............wszystko odjac.....nic :D :D ;D ;D

Max

RILU

Cytat: Alienista606 w 06 Październik 2011, 10:38:40
dodac.............wszystko odjac.....nic :D :D ;D ;D

Max
dodać proszę bardzo 2+2=4
odjąć też bardzo proszę 2-2=0
a nic, to dobra zupa ,znasz przepis na nią ? ;D ;D

nie mówisz nikomu  
co masz w domu
powiedz im ,że ją lubisz
po niej spodnie zgubisz :D

Justi

Ja również jestem za - żeby zgłosić Pawła -przecież dzięki niemu jesteśmy
tu!!!

helaqaz

Moim zdaniem najbardziej zwykła w swej niezwykłości to Iza. Jest po prostu matką, opiekującą się nieuleczalnie chorą córką i babcią, matkującą swej wnuczce oraz kobietą borykającą się z własnymi problemami zdrowotnymi. Ot, taka szara, kolczasta rzeczywistość, tak dzień po dniu... walka...walka...walka...

Kajka jest niezwykła, pomalowała szary świat chorych na sla na kolorowo. Jej "Ołówek" jest jak tęcza na niebie.

A Paweł - brakuje mi słów uznania, bez Niego nie spotykalibyśmy się tutaj  na forum, nie wspomnę o wspomaganiu innych chorych. Paweł ! Jesteś WIELKI!

Łączy ich jedno - POKONAĆ BESTIĘ!
Chociaż trochę dokuczyć potworowi w tej nierównej walce!

Jestem za całą trójką i za każdym kto zostanie wytypowany.

anula680

Pawle! Masz DUżO ODWAGI  i WIELKIE  SERCE, a stres ma tylko wielkie oczy. Jestem za! POZDRAWIAM WSZYSTKICH!
Nigdy nie czekaj do jutra, by powiedzieć komuś, że go kochasz. Uczyń to dzisiaj. Nie myśl: "Moja mama, moje dzieci, moja żona lub mąż doskonale o tym wiedzą". Miłość to życie. Istnieje kraina umarłych i kraina żywych. Tym, co je różni, jest miłość.

Bruno Ferrero

teresa

TAK. PAWEŁ i IZA!!!
ja też uważam, że wielu ludzi zasługuje na miano "Zwykłego Bohatera" ale do konkursu typuję Pawła i Izę. Paweł to wspaniały, prawy, mądry, oddany chorym człowiek, który borykając się z dramatem SLA nigdy nie zapomina o naszych losach. To Jemu należy się ten tytuł i nagroda!
Izę znam mało, tylko z wpisów na forum, ale czytając o Niej w poście RILU wiem, że jej też należy się nagroda i tytuł "Zwykłego Bohatera", Mówi o sobie skromnie, że jest tylko matką, ale jakże trudny jest jej los w porównaniu do wielu innych matek.
Iza, mam taką nadzieję, nie ma nic przeciwko swojej kandydaturze, ale Ty Pawełku daj się przekonać, wiem, że dasz radę, a szanse na wygraną masz kolosalne :D

RILU

Regulamin Konkursu dopuszcza tylko uczestników zamieszkałych
w Polsce tzn dotyczy to Bohatera i zgłaszającego.
Zgłaszający nie może być spokrewniony z bohaterem Nie mogą należeć do tej samej rodziny
zbadane to będzie do drugiego pokolenia

NagrodY DLA BOHATERÓW

TRZY OSOBY, KTÓRE ZDOBĘDĄ NAJWIĘKSZE UZNANIE PUBLICZNOŚCI, OTRZYMAJĄ NAGRODY W WYSOKOŚCI
200 000 ZŁ KAŻDA ORAZ STATUETKĘ FAIR PLAY!

3 x  200 000 ZŁ

NagrodY DLA ZGŁASZAJĄCYCH

W NASZEJ AKCJI CHCEMY WYRÓŻNIĆ TAKŻE OSOBY, DZIĘKI KTÓRYM POZNAMY ZWYKŁYCH BOHATERÓW. KAŻDA Z OSÓB, KTÓRA ZGŁOSIŁA JEDNEGO Z TRZECH ZWYCIĘZCÓW, OTRZYMA 10 000 ZŁ ORAZ STATUETKĘ FAIR PLAY!

3 x 10 000 zł

Zgłoś historię
Zgłoś historię