Problemy z pęcherzem

Zaczęty przez bzdurka, 10 Kwiecień 2012, 13:27:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bzdurka

Witajcie,
czy spotkaliście się z problemem ciągłej potrzeby siusiania przy SLA? Zwłaszcza nocą i rano. W nocy mama wstaje kilka razy, rano biega do toalety co kilkanaście minut z różnym rezultatem, najczęściej marnym. Potem jest już ok.
Co może być przyczyną? Czy może to być na tle psychicznym? Mama ma założony PEG od marca br.
Problem nie wynika z zapalenia pęcherza.

Alienista606

ja tez zaobserwowalem u siebie czestsza potrzebe ale..................okazalo sie to tym ze bardzo duzo pilem wody mineralnek okolo 2 l dziennie ale dzieki panu Cejrowskiemu znalazlem wyjscie z tego problemu.#
obecnie pije 2l i jest ok a jak..... dolewam do wody soki
dzieki temu organizm zamiast tylko filtrowac wode dostaje cynk ze trzeba ja trawic.
i jest lepiej
Max

gosia1981

mialam to samo. biegalam co noc kilka razy. lekarz zalecil chodzic do wc w vdzien co 2h, nawet jak bardzo fsie nie chce, a na noc dostalam ditropan-na wzmocnienie tych miesni. i dziala, od poniedzialkku nie wstalam ani razu, a tabletki biore ok 2-3 tyg

Pawel

u mnie na poczatku choroby mialo to podloze nerwowe. teraz jest ok
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

teresa

Ja też przyjmuję Ditropan już od kilku lat. Podczas rehabilitacji mam zlecane zabiegi elektrostymulacji pęcherza moczowego. Od początku choroby mam problemy z pęcherzem.
Dodam, że te problemy to niewielkie nietrzymanie moczu, natomiast nigdy nie wystąpiły żadne infekcje dróg moczowych.

bzdurka

Dziękuję wszystkim za rady :) Pozdrawiam

RILU

Herbata z pokrzywy ,ryż oraz dynia aczkolwiek piszą różne artykuły.
Medycy chcą leczyć chemią i tak robią . Mam bardzo duży niedosyt
nauczania w Akademiach Medycznych to wywodzi się ze spotkań
i wypowiedzi już tych dyplomowanych.
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

bzdurka

Kochani,
a macie jakieś inne propozycje leków niż DITROPAN? On zagęszcza ślinę, która zatyka przełyk.. W naszym przypadku lek ten jest nie do zastosowania.
Pozdrawiam

Pawel

Moze sprobujcie wlaczyc leczenie antydepresyjne i antylekowe.
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl