Niezwykłe próby leczenia

Zaczęty przez RILU, 05 Listopad 2012, 16:10:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RILU

Ostatnio pisał Gabriel o sile myśli ,o autosugestii w leczeniu choroby.
Opisanych jest bardzo dużo tych kierunków leczenia się

Mnie zastanawiają pewne przypadki ,których nauka nie jest jeszcze w stanie wyjaśnić...

Na wyspie szalało trzęsienie ziemi. Cała rodzina została przygnieciona ciężkim dachem.
Młoda drobnej budowy kobieta jakoś wydostała się .Podbiegła do dachu podnosząc jego
na 1 metr do góry.Dach ważył 1000 kilogramów.
Uratowała przygniecioną dachem rodzinę od śmierci.Skąd miała taką siłę ?

Chłopak wpadł pod koło traktora .Traktorzysta podniósł część traktora do góry ratując
chłopca .Skąd miał tyle siły ?
Następny przykład :. Kobieta z nieznanych powodów przestała mówić .Po 10 latach zobaczyła
wypadek samochodowy i rannych w palącym się aucie .Doznała szoku i od tej chwili zaczęła mówić
Kto może powiedzieć z lekarzy  co zaistniało ,skąd ta siła wyzwalająca powrót do mówienia ?

Istnieją w nas niezbadane siły ,więc mózg musi je wyzwalać ....tylko jak je uruchomić
aby się nimi posługiwać lecząc SLA ?
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

RILU

Tylko jak to się dzieje ?
Następują zmiany w człowieku ,gdy zagrożone jest życie.Wysokie ciśnienie , puls itp.
Mi chodzi o pracę układu nerwowego , który powoduje wydzielanie adrenaliny .
Dla mnie nauka musi być dosadna Nie może być tak ,że ktoś napisze pracę doktorską
o objawach pisząc że szok jest przyczyną a nie o konkretnych przyczynach jak w Neuklonice.
Także szoku nie można określać symptomami tylko reakcją w mózgu - co tam się działo ,jakie przemiany
chemiczno-elektryczne następują jakie wydzielają się związki chemiczne powodujące wyzwolenie
ogromnej ,niezwykłej siły u tej kobiety podnoszącej 1000 kilogramowy dach ?

Bomba atomowa aby wybuchła musi nastąpić znana reakcja łańcuchowa o której
wszystko wiemy, znamy izotopy i ile energi w Megaelektronovoltach się wydzieli.....Co się dzieje w mózgu co to za reakcja ? Bo symptomy znamy .
Ktoś pisze tylko o symptomach czyli skutkach czegoś ,nie znając konkretnej przyczyny ,to tylko
czaruje , tylko nie wiem kogo ? Sądzę ,że naukowcy medycy nie odpowiedzieli na wszystkie pytania.

RILU

Inżynier dziękuję za lekturę
trochę muszę ją przetrawić
Przeczytałem artykuł o badaniu Lęku
który jest bardzo ciekawy,znalazłem jeszcze
z parę do przeczytania.
Trafiłem na opis takiej reakcji ,ale słabej ,nie mówiącej o dużej
sile ,którą mógbym porównać ze zdarzeniem
traktorzysty czy kobiety. Chociaż można postawić hipotezę ,że
tak się to dzieje.
Bardzo dziękuję za trud wyszukania tego linku
Ja chcę się głębiej zainteresować tym niezwykłym zjawiskiem
,trochę poczytam . :)