Ciemniejące włosy

Zaczęty przez karuś, 18 Marzec 2013, 12:13:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

karuś

Witam. Co jest przyczyną ciemniejących włosów w tej chorobie? Czy ktoś się z tym już spotkał? Mój tata jest chory od lutego 2012 (potwierdzenie diagnozy z października 2011). Od końca stycznia wspomagane oddychanie ma przy pomocy respiratora. Pozdrawiam

Pawel

Moze ciemnieja od braku slonca?
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

RILU

Cytat: Pawel w 18 Marzec 2013, 13:55:21
Moze ciemnieja od braku slonca?
Jadwidze odrastają ciemne włosy .Na początku uważałem te odrosty włosów za jakiś znak
pozytywny .
Przeprowadziłem rozmowę z Psychiatrą i Neurologiem akurat facet ma dwa fakultety
Powiedział...to nic nie oznacza leżący mają odrosty i włosy rosną ciemniejsze.
Studiów w tym kierunku nie było , więc zostają tylko domysły .
Na przykład ...od braku słońca itp
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

karuś

Tata miał już siwe od paru lat, a teraz dostaje czarne. Skutków ubocznych z tego powodu nie będzie. Może od braku słońca.... może od czegoś innego. Dziękuje za odpowiedź.

Beatka

Mój Jarek też włosy ma jakby ciemniejsze, ale brwi i wąsy rosną bardzo ciemne i mocne, choć wcześniej mocno siwiały.
Beata

melassa

Rilu, jeśli Twoja żonka farbowała wcześniej włosy, to zupełnie normalne że odrosty są ciemniejsze. Wiem po sobie ;) I właśnie fryzjerzy tłumaczą to brakiem działania czynników atmosferycznych na strukturę włosa. O ile tak można to tłumaczyć w przypadku kobiet, to w przypadku mężczyzn nie mam pomysłu, no chyba że też farbują  :P

RILU

Ma naturalne piękne włosy -ale chyba farbowała coś mi zaświtało jak obejrzałem zdjęcia ?  :)
Sądzę ,że farbowała w swoim naturalnym kolorze ..
W BRD nie prowadzono studiów w tym kierunku ...
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.