Infekcje w chorobie SLA

Zaczęty przez mariusz61, 18 Lipiec 2012, 18:00:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mariusz61

WITAM,JESTEM CHORY NA SLA OD 6 MIESIECY,NIESTETY CZĘSTO ŁAPIE INFEKCJE.W KWIETNIU BYLEM W SZPITALU CHORY NA ZAPALENIE PŁUC,CRP 146-WYSZEDLEM I POJECHALEM NAD MORZE ZMIENIC KLIMAT,WROCILEM I OD M-CA SPOKOJ,NIESTETY DZIS JUZ TEMPERATURA 37,7,CZUJE SIE SŁABY,W PIATEK MAM WIZYTE U NEUROLOGA.MOJ STAN NARAZIE W SLA JEST STABILNY-ALE SKĄD TE INFEKCJE???JAK SIE BRONIĆ-ROBIMY Z ŻONA CO MOZEMY WZAKRESIE ZAPOBIEGANIA-A TU JEDNAK COS ZAŁAPUJE????TEŻ TAK MACIE/POZDRAWIAM MARIUSZ ??? ???

RILU

Hej,Mariusz
Nie dość ,że się ma zanik mięśni to dodatkowo przypląta się jakieś licho >:D
Moja żonka już jest po trzech zapaleniach oskrzeli i zawsze antybiotyk uratował
stan jej zdrowia.
W tej chorobie zapaleń może być sporo np:.pęcherza,płuc,skóry,stomy od PEG-a i szyjnej itd
Niestety jest to bestia i niewiadomo co złego uczyni jutro.
Przez niemal cały czas , coś.Należy wzmacniać system immunologiczny- po omówieniu
z lekarzem podjąć decyzję co zastosować.

Serdecznie pozdrawiam  :)
RILU
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

irena

mój mąż po podłączeniu pod respirator/czyli na początku choroby/też ciągle łapał infekcje, podawaliśmy dużo koenzym Q ,witaminy 1000 ,sok z czerwonego surowego buraka, i teraz już od bardzo długiego czasu  nie ma infekcji.

RILU

Irenko
Witaminę E 1000 i ile tego soku z buraka ,codziennie,czy od czasu do czasu ?
Najlepiej jakbyś podała dawki wszystkich opisanych przez ciebie składników.
Bardzo proszę napisz,czy podajesz nadal witaminę,sok z surowego buraczka i koenzym Q -profilaktycznie  ?
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

wiesia_m

Pozwoliłam sobie wrócić do tematu infekcji, ponieważ jesteśmy już po pierwszych objawach.
Pojawił się stan podgorączkowy, katarek, uczucie zimna i dreszczy, pobiegłam do apteki po Rutinoscorbin, podałam 5 sztuk jednorazowo czyli dawka uderzeniowa, teraz 3x2tabl i problem z głowy. Na razie ok, objawy grypowe znikły.
Jak sobie radzicie w takich sytuacjach bo sezon na grypę właśnie się zaczął??

Lili

magda83

Witam, my dajemy tacie już 2 rok "Preventik extra+czosnek" a w zimę miksturę czosnek+miód+sok z cytryny przed snem tak 2 łyżeczki i póki co u nas odpukac żadnych infekcji. Oby tak dalej. Pozdrawiam

Martyna

Ktoś mi polecił i robię mamie napary z Bobrka Trójlistnego.
Jest to zioło, które oprócz wielu właściwości leczniczych zapobiega infekcjom. Jest niedobry i gorzki w smaku, więc podaję tylko PEGiem. Słyszałam od znajomej, że jej syn miewał bardzo często zapalenia płuc. Bobrek bardzo im pomógł, dolegliwości ustąpiły, to było lata temu, a ona nadal go zbiera i suszy - dała mi spory zapas. Robię mamie taką kurację od jakiegoś czasu profilaktycznie i mimo że wszyscy w domu ostatnio chorowali, ona niczym się nie zaraziła.
Pozdrawiam