Spis powszechny - skąd jesteśmy

Zaczęty przez Łukasz, 05 Lipiec 2013, 11:21:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Łukasz

Witajcie

Cieszę się bardzo że co jakiś czas odbywają się spotkania tematyczne dotyczące schorzenia SLA, szkoda jedynie że na południu Polski. Mam jednak pytanie, napiszcie proszę z jakich województw jesteście, jestem bardzo ciekaw które województwo ma najwięcej chorych. Moja mama - kujawsko-pomorskie.
Miłego dnia dla wszystkich.

Lili

Alienista606

wojewudztwo: wielka wyspa zielonego krolestwa zwana tez wielka brrrrrrytania....
a wczesniej....

dolnoslaskie

magda83

mab5

ciekawe, czy choroba jest z chorymi od urodzenia, czy nabywana jest w trakcie wędrówki przez życie, a jeśli tak, to kiedy? przychodzi jak mają 10 czy 40 lat?.... jeśli to miałoby się kiedyś przydać tym, co badają lub będą badać ten temat: mój tata:
20 lat Mazowsze
40 lat kujawsko- pomorskie
5 lat zachodniopomorskie

mab5

Mapa jest ok ale mówi tylko o tym, gdzie jesteśmy teraz.... nie mówi o tym, skąd tam przyszliśmy....

gosia1981

a co wy na to gdybysmy zamieszczali swoje zdjecia?

RILU

Cytat: gosia1981 w 08 Lipiec 2013, 21:18:43
a co wy na to gdybysmy zamieszczali swoje zdjecia?
byłoby superancko ...przypadkiem się spotkać i od razu się rozpoznać .Także na Forum byłoby to interesujące .

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

Lili

gosia1981

mogę być ja. dla porównania na początku choroby i teraz

anna01

JAMI

Niussia

Wybaczcie jeśli gdzieś taki wątek był. Przejrzałam ostatnie strony i nie znalazłam, wyszukiwarka też nie pomogła. Wy się już jako tako znacie. Ja Was nie, a ciężko zebrać informacje z różnych wątków i postów. Możemy zrobić w tym wątku jakąś mapę miejsc, w których żyjemy? Może czasem łatwiej będzie się wymienić informacjami jeśli ktoś leczy się w tym samym mieście, szuka rehabilitacji, chciałby coś pożyczyć, oddać itd. Taka moja propozycja.

My jesteśmy z Bydgoszczy.

mariam

catavinos

W jakim celu większa część zarejestrowanych ukrywa swój adres e-mail ?
W moim przekonaniu panuje tu powszechna anonimowość jak na jakimś seks czacie. Ja nie mam nic do ukrycia i każdy może zobaczyć gdzie mieszkam, przyjechać i dać mi w mordę jeśli zechce. A może mieszkasz w sąsiednim domu, tuż obok mnie i możesz mi pomóc lub ja Tobie ?
Może jesteś jednym z tych co szukają tu na forum potwierdzenia swoich obaw, że zmierzasz w kierunku SLA lub rozwiania ich raz na zawsze, że dr Google skierował cię do ślepego zaułka ?
Gdyby tak wszyscy chorzy i opiekunowie umieścili na mapce znacznik przynajmniej na miejscowości w której mieszkają, to taki inny, powiedzmy z Trójmiasta mógłby napisać przykładowo do catavinosa czy może wpaść i na własne oczy zobaczyć fascykulacje, zanik mięśni kłębu kciuka, obręczy barkowej, ramion, nóg czy zmiany na języku. Gdyby tak ci z działu Diagnostyka mieli taką możliwość ,,wizji lokalnej" ,,on live" może szybko doznaliby cudownego uzdrowienia bo robi różnicę czytanie o sekcji zwłok a bycie na niej osobiście. Dlaczego zadaję te pytania i sobie tak ,,gdybam" ? Dlatego bo sądzę, że są tu osoby które rejestrują się tylko dla hecy i znikają, są i tacy co lubią być w centrum uwagi, prowokują wpisami po to tylko aby z nimi polemizować. Szczęśliwie w dziale Diagnostyka nie znalazłem nikogo opisującego swoje objawy i obawy  kto by później napisał, że stwierdzono u niego SLA. Natomiast Ci co zawieszają sobie przy nick´u chory na SLA bez postawionej diagnozy mogą liczyć na moją bezinteresowną pomoc w umieszczeniu w znanym  szpitalu psychiatryczny gdzie moja kuzynka jest cenionym psychiatrą i ordynatorem. Nikomu nie chcę odbierać prawa do bycia anonimowymi, zachęcam jednak do zapełniania mapki bo potrzebny ci ssak może być dwa domy od twojego !

anula680

MAŁOPOLSKA-Pozdrawiamy ;D
Nigdy nie czekaj do jutra, by powiedzieć komuś, że go kochasz. Uczyń to dzisiaj. Nie myśl: "Moja mama, moje dzieci, moja żona lub mąż doskonale o tym wiedzą". Miłość to życie. Istnieje kraina umarłych i kraina żywych. Tym, co je różni, jest miłość.

Bruno Ferrero

JAMI

A to my:
mamunia,ja i córunia