Proszę o poradę

Zaczęty przez millenca, 17 Sierpień 2020, 08:46:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

millenca

Cześć,
proszę Was o poradę. Jakie najlepiej wykonać badania w kierunku wykluczenia boreliozy? Wiem, że niektórzy z was badali się w centrum Wielkoszynski, ale proszę podpowiedzcie, jakie konktretnie badania wykonać? Czy ograniczać się do boreliozy, czy zbadać się też pod innym kontem, bartonelli, jersyniozy innych/jakich? I czy najlepiej to cebtrum, czy inne np.synevo?
Dodam, że od roku mam okropne fascykulacje, badania nic nie wykazują, niestety ostatnio pogarsza mi się siła mięśniowa, najwieksze problemy to głównie lewa dłoń... będę wdzięczna za odp.

Ja30

Badanie KKI na borelioze -robi je Wielkoszynski i Alab laboratoria, tylko pytaj czy wysyłają do Wielkoszynskiego material. I przy fascykulachach zrob bartonelle elisa Igm i Igg na 6 rodzajów bartonelli tez u Wielkoszynskiego. Reszta jak yersisia itd mozesz zrobic potem

millenca

Bardzo dziękuję, tak zrobię, odezwę się z wynikami. Ostatnio mam bardzo ciężki czas, po głowie krążą różne myśli, w domu małe dzieci, a "chodzenie po lekarzach" zupełnie nie przynosi efektów...

Robert

Ja sobie tam "dorobiłem" mykoplazmozę i oczywiście wyszła. A jej objaw to na przykład zatkany ciągle nos lub ciężkie oddychanie.
Pozdrawiam