Początek choroby SLA

Zaczęty przez ewcia, 21 Lipiec 2011, 22:28:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ewcia

Witam.
Dwa tygodnie temu rozpoznano SLA u mojej mamy. Od tego czasu szukam najświeższych informacji na tema tej choroby. Czytam wasze wypowiedzi i jestem załamana. Nie wiem co robić i od czego zacząć. Pomóżcie

Pawel

Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

ewcia

Neurolog który postawił diagnozę nie daje nadzieji. Zapytałam o rehabilitację i dała do zrozumienia,że nic nie da. Mama ma zaburzenia mowy i myślałam,że rehabilitacja logopedyczna mogłaby jaj pomóc. Czy możecie podzielić się waszymi doświadczeniami?

RILU

http://mnd.pl/forum/index.php/topic,2301.msg15373.html#msg15373
Ewcia piszesz w Nowych Metodach Leczenia ,
do dyspozycji masz Porady,Moja Historia i dział Ogólny
Sam prezes stowarzyszenia podał tobie link .Jest tam dużo informacji na temat SLA.
Opisać i odpowiedzieć na twoje dręczące pytania ,których nazbiera się niebawem z kilkaset
nikt nie jest teraz w stanie .Progresja SLA wzbudza dużo pytań i odpowiedzi ,które znajdziesz
już gotowe na tym Forum.
Pisząc krótko ,w chwili obecnej SLA jest chorobą nieuleczalną .Prowadzone są badania nad
odkryciem lekarstwa.
Trzeba się przygotować aby chora znosiła jak najłagodniej cierpienia.
Na pewno opiekunowie i sami chorzy odpowiedzą na twoje pytania ,

RILU :)

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

ewcia

Witam
Ostatnio dużo czasu spędziłam na waszym forum i dziś odebrałam wyniki mamy w kierunku Boleriozy. Badanie wykonano met. ELIS. Wynik: IgG + 5,527 index
                                                                IgM - 0,171 index
Moje pytanie. Czy powinnam zrobić mamie dodatkowy test Western Blott?Proszę o wskazówki