Krwawienie z dziąseł

Zaczęty przez michu, 24 Październik 2011, 20:24:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

michu

Witam,
od jakiegoś czasu mam krwawienie z dziąseł.Dziąsła przy zębach są lekko spuchnięte i
wydobywa się krew.Mam problem z myciem zębów,mam ściskoszczęk.
  Jeszcze dodam,że mam założony PEG.
Czy ktoś może mi pomóc?

Pozdrawiam

RILU

Michał
może płukanie szałwią przyniesie efekt tylko nie wiem czy dasz radę płukać ?  :)
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

marek

Michu,żel Tołpy do dziąseł,rewelacja

TOŁPA Chamosaldont żel 10g
Preparat w formie żelu, przeznaczony do ochrony i pielęgnacji błony śluzowej jamy ustnej i dziąseł. Jego skuteczność została potwierdzona badaniami w klinice stomatologicznej (PRZEBADANY STOMATOLOGICZNIE). Wskazany również przy

Preparat w formie żelu, przeznaczony do ochrony i pielęgnacji błony śluzowej jamy ustnej i dziąseł. Jego skuteczność została potwierdzona badaniami w klinice stomatologicznej (PRZEBADANY STOMATOLOGICZNIE). Wskazany również przy dolegliwościach związanych z używaniem protez zębowych - odciski, odleżyny. Systematyczne stosowanie eliminuje czynniki powodujące powstawanie płytki nazębnej.

Działanie/korzyści:
Wyciąg torfowy TOŁPA® wzmacnia błony śluzowe dziąseł i zmniejsza objawy paradontozy. Rumianek i szałwia działają antyseptycznie, łagodzą podrażnienia i sprzyjają regeneracji dziąseł.

Chamosaldont gel łagodzi m.in. stany zapalne przyzębia (paradontopatia). Chamosaldont gel posiada działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i ściągające. Przyspiesza proces gojenia.

Sposób użycia:
Niewielką ilość żelu wcierać w dziąsła lub powlekać błonę śluzową jamy ustnej 2-3 razy dziennie. Nie płukać, pozostawić na około 10-15 minut.

pozdrawiam

irena

a ja polecam  smarowanie bądż płukanie corsodylem ...pomaga

lek.spec.

RUTINOSCORBIN 3 X 2 TABL. , ŻELE DO DZIĄSEŁ WEDŁUG UZNANIA , DO MIĘŚNI ŻWACZY PODAĆ  DYSPORT PO 30 J.M. PO KAŻDEJ STRONIE.
ZAMIAST RUTINOSCORBINU MOŻE BYĆ VIT.C W KROPLACH.