Wpływ plomb amalgamatowych na rozwój różnych chorób - co o tym sądzicie?

Zaczęty przez ElaG, 11 Grudzień 2011, 18:57:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RILU

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

ElaG

Dziekuje Rilu. Mam pytanie czy mozliwym jest aby posiadanie plomb amalgamatowych było jedną z przyczyn als, ? Ja zaczełam nad tym sie intensywnie zastanawiać jak również nad usunieciem tego paskudztwa i leczeniem w postaci selenu i wit E?????

ElaG

Zauważyłam tam małą wzmnianke o tym ze Szwedka po usunieciu duzej ilości plomp  wyzdrowiała z ALS? , ok poszukam i o Eryku.

muszelka

Wystarczy wyjść na ulicę w dużym mieście i zaczerpnąć powietrza. Jeden wdech... i w organizmie będzie więcej toksycznych substancji niż przez całe lata używania  plomb amalgamatowych, słodzenia aspartamem i noszenia nieprawidłowo obrobionych  protez.
Jesteśmy częścią tego świata i nie mamy na to wszystko wpływu, pozostaje się nam przystosować  ;)

RILU

Jesteśmy częścią tego świata i nie mamy na to wszystko wpływu, pozostaje się nam przystosować

Muszelko a mógłby się świat dostosować do nas ?
Jak zauważyłem mamy dwa kierunki myślenia:.

-my(100000 trucicieli) produkujących np:. kiełbasę z konserwantami a wy (miliardy mieszkańców ) jesteście zmuszeni to jeść .

- miliardy mieszkańców ziemii dyktują producentom poprzez ankietę co chcą jeść ...

(liczby podałem dla zrozumienia o co chodzi) ;D
Dotyczy to również   plomb amalgamatowych,które z górnej półki narzucono zwykłym
śmiertelnikom- bo taniej a ,że trują kogo to obchodzi ?

Jeżeli będziemy jedli bez trutek i używali środków beztoksycznych NFZ i MZ zaoszczędzi
miliony PLN -będzie mniej chorych tylko może za 50 lat ?
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

ElaG

http://archiwum.wiz.pl/2000/00110600.asp    

Moim zdaniem dentysta powinien poinformować pacjenta o tym z czego składa się plomba amalgamatowa.
Na  opakowaniu z kiełbasy czy jakimkolwiek produkcie jest skład surowcowy , kupując możemy doczytać ile ma E , nawet jogurt zawiera informacje że uzyto barwnika " naturalnego"  Koszenila   ( czyli po prostu sok z robali)  albo jakiegoś E .
Dentysta nie daje nam opisu tylko daje albo plombę z ubezpieczalni ( za którą w niektórych przypadkach trzeba dopłacić?!)  albo kupujemy światłoutwardzalną promieniamu UV
Osobiscie kazałam usunąc plombe mojemu 5-cio letniemu synkowi niestety ten p...amalgamat ,dziwnym zbiegiem okoliczności po wymianie plomby dostał zapalenia węzłów chłonnych a RTĘĆ oddziałowuje na układ limfatyczny  !
Teraz czekam do wiosny żeby i meżowi usunąc to kilkuletnie paskudztwo , musze czekać az bedzie cieplej bo respirator musi działac w warunkach powyżej 5 st   i tylko to mnie blikuje.