Kupię wózek ze stabilizacją głowy i pleców

Zaczęty przez Basiagd, 12 Kwiecień 2012, 14:46:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Basiagd

Mój mąż jest zupełnie bezwładny i szukam dla niego wózka. Wózek musi mieć min. 50 cm szerokie siedzisko i obciążenie to min. 120kg

Gabriel

Szukam wózek najlepiej o małych kółkach. z podpórkami pod łydki żeby można było unieść wyżej nogi, (bo mi sinieją i drętwieją), i wysoki tył na plecy, ruchomy. Duże koła i obręcze na kołach są nie potrzebne bo już nie mam sił, samemu wózek prowadzić. Szerokość najlepiej do 60 cm. żeby można było wyjechać na balkon i do łazienki i z miejscem na respirator pod siedzeniem czy z tyłu, bo na tym pierwszym wózku już kiepsko się czuję. Widziałem taki wózek na holu w szpitalu w Gdańsku, szkoda, że się nie zapytałem. W internecie mnóstwo wózków oglądałem, ale nie ma takiego jakiego bym chciał. Otrzymałem taki odpowiedni wózek od Beaty, nowy, tylko po mieszkaniu za duży. Może Ktoś, podpowie? Dziękuję.
PANIE
podtrzymuj moje życie
gdy upadam
gdy siły brak
a lęk spowija moje serce

anula680

My mamy wózek NETTI 3 z firmy alu rehab, jest wygodny,nie duzy, lekki,rozkładany do tańczenia,siedzenia i  leżenia,a co jest ważne moim zdaniem,że każdą część dopasują do chorego,oparcie ,siedzenie, zagłówek , podpórki pod nogi ,pasy itp...
Wiem że ten przedstawiciel założył swoją teraz firmę HABITUS
Przemysław Dudek 502 199 909

http://www.habitus.com.pl/netti-4u-ce-plus,k,63,p,249.html
Jeżeli jesteś zainteresowany ;D
Nigdy nie czekaj do jutra, by powiedzieć komuś, że go kochasz. Uczyń to dzisiaj. Nie myśl: "Moja mama, moje dzieci, moja żona lub mąż doskonale o tym wiedzą". Miłość to życie. Istnieje kraina umarłych i kraina żywych. Tym, co je różni, jest miłość.

Bruno Ferrero

KrzysztofTor

Myślę, że wszelkie oczekiwania spełnia wózek, który ja mam do odstąpienia (pasy na nogi, stabilizacja głowy):

Wózek Triton
http://www.bischoff-bischoff.com/en/produkte/rollstuehle-manuell/multifunktionsrollstuehle/triton/

madzia D

Witam serdecznie mamy do sprzedania taki wózek jest wygodny z regulowanym oparciem jak nowy mama nie zdążyła z niego skorzystać mieszkamy w Warszawie w dzielnicy ochota chetnie sprzedamy ,gdyż potrzebujemy pieniążki na aparat sensor do stymulacji oskrzeli

Beatka

Ja też mam taki wózek do sprzedania, szerokość siedziska 45 cm., w idealnym stanie.
Pozdrawiam, Beata

Gabriel

Chciałbym kupić, taki wózek ale jest drogi od 3800,- do 4400,-, może ktoś wie gdzie kupić taniej.
http://www.balian-sklep.pl/wozek-reczny-inovys-2.html

Tu na tym filmie, który pokazał Paweł, wózek jest idealny, widać go dokładnie na 1min. 20sek. gdzie taki wózek kupić? gdzie taniej?
Sarah's Story - MND Association 90"
PANIE
podtrzymuj moje życie
gdy upadam
gdy siły brak
a lęk spowija moje serce

Beatka

Ja chcę sprzedać taki wózek, ma tylko większe koła tylne. Wózek jest zupełnie jak nowy, niestety tylko chwilę służył mojemu mężowi. Chcę za niego 1000 zł. Serdecznie polecam.
mój telefon: 660 084 459
Pozdrawiam, Beata