Grymasy twarzy

Zaczęty przez Kate, 12 Maj 2012, 12:58:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kate

Od paru dni walczymy z takimi dziwnymi grymasami na twarzy mimo woli u mamy - dajemy potas w saszetkach , magnez, wapno musujące - miała też wczoraj kroplówkę witaminową i od rana znowu się pojawiły. Nie wiem czy to nadal brak minerałów ? Czy mieliście podobne sytuacje. Będę wdzięczna za poradę
Małgośka

Pawel

Czy jest on trwaly? U mnie czasem fascykulacje 'szarpia' twarza
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

Kate

Trwały - wykrzywia usta, szczęki są zacisnięte, od rana nie ma wydzieliny z buzi a zawsze było sporo mimi, że dajemy dużo wody  i wzrok w mojej ocenie jest taki "mętny"  - tak jakby kontakt był ograniczony. Podałam znowu magnez, wapno i potas i nie wiem co dalej robić ?
Małgośka

Pawel

Czy jest z nia logiczny kontakt?
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

Kate

Były problemy  i mam nadzieję, ze sytuacja opanowana - skończyło się niestety wezwaniem karetki i pobyt na OIOMIE - bo w niedzielę nie było z nią kontaktu - okazało się, że strasznie spadł poziom sodu i potasu ( mino podawania kroplówki z macro i micro minerałami ) - jest jeszcze w szpitalu - ma podawany sód i potas powoli i jest lepiej  choć jest zagadką dlaczego tak ucieka potas i sód ? Podajemy  mamie 5 posiłków dzienne w tym 2 x 200 ml fresubin - może to za mało ? Sama nie wiem - Pani doktor twierdzi, że po 4 latach karmienia PEGIEM - może nie wszystko się wchłania - przecież brak jest trawienia na etapie śliny. Końcem marca miała robione badania i parametry były OK.