Złe wyniki wątroby

Zaczęty przez asiabul, 09 Sierpień 2013, 14:14:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

asiabul

Co może byc przyczyna złych wyników badania watroby i bólu głowy w jednym punkcie. Jedyna nowa rzecza jaka ciocia zażywa od niedawna jest sok noni. Dzisiaj ciocia byla na kontroli u Ostrowskiej i ona nie ma pojecia powiedziała że w tej chorobie bóli głowy nie ma kazała zrobic tomograf noi powtórzyc badaniewatroby jeszcze raz. Najdziwniejsze jest to ze ciocia była u niej w maju i dzisiaj powiedziała że nie ma w sile miesni zabardzo różnicy a my widzimy ogromna jeżeli chodzi nawet o samo poruszanie sie. Co Wy o tym sadzicie. A jak ciocia wspomniała o soku noni okazało sie że Ona wogóle go nie zna. Kto wam polecał picie tego soku bo ja jumż nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

asiabul

Prosze pomóżcie może mieliścije taki przypadek. Z badania watroby wyszlo 385.08 gamma-glutamylotransferaza a norma to to 8-70. Ostrowska kazała odjac jedna tabletke riluzolu a drugi lekarz ze to jest od leków na depresje. Co robic ostatnio ciocia zmieniała rilutek na riluzol czy to moźe byc od tego.????

catavinos

Mój neurolog przepisując mi rilutek kazał robić przez 1 pół roku badanie krwi co miesiąc a potem co 3 miesiące na zawartość "cośtamtransferaz" i zaznaczył, że jak wyniki przekroczą 100 to koniec z rilutekiem - zakaz brania (mam w normie)

asiabul

Ciocia robila wcześniej co miesiac i było ok teraz zrobiła po 3 miesiacach tylko wtrakcie zamieniła na riluzol a rilutek bardzo drogi jest może to przez ten zamiennik.

Słońce

Kup LIV52 w aptece jest to ziolowe a naprawde wątroba bedzie jak nowa. Podaje mezowi bo caly czas jest na antybiotykoterapii na borelioze i ALT AST są w normie.
Pzdr Słońce

Niussia

To są aminotransferazy. Też właśnie dzisiaj odebraliśmy wyniki i mamy powtarzać badanie co 3 miesiące żeby sprawdzić jak lek wpływa na wątrobę. Na razie wyniki są ok (po miesiącu brania).

asiabul

ciocia dostała essentiale forte na watrobe i zrobiła wczoraj badanie troche sie obnizył wynik ale dalej przekracza 300. riluzol je tylko jedna tabletke i leki na depresje co drugi dzien.

Słońce

naprawde zamiast kupowac leki z telewizji:) kupcie LIV52, nawet jest polecany przez lekarzy przy zołtaczce C.
Pzdr Słońce