Poszukujemy PILNIE Podnosnika dla sparazlizowanej Mamy

Zaczęty przez irenakafarska, 23 Październik 2016, 12:01:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

irenakafarska

Witam serdecznie wszystkich,

Mój piękny przyjaciel, moja najdroższa Mama zostala zdiagnozowana na SLA/ MND (choroba neuronu ruchowego) w czerwcu 2011 roku dajac jej 1 lub 2 lata życia.

Jest to straszna choroba, która niszczy komórki nerwowe w mózgu i w rdzeniu kręgowym. Jest to choroba bardzo okrutna! Wszystko co człowiek może mieć by funkcjonować, powoli wygasa -zdolność mówienia, połykania, chodu, zapachu i wreszcie odrzucenie zdolności oddychania. Choroba jest śmiertelna i nie ma lekarstwa na ta okrutna chorobę.. Moja mama ma najtrudniejszy zespół który nazywa się rzekomoopuszkowy-opuszkowy, rozpoczyna się od razu od problemów z mówieniem i połykaniem, oddychaniem a takze atakuje konczyny na dlaszych etapach choroby. Po 5 latach mama jest nadal wsrod nas dzieki odpowiedniej diecie i zdrowym odrzywianiu. Natomiast jest doszczetnie sparalizowana, bez zdolnosci mowy, karmiona przez rurke PEG a jej oddech jest wspierany poprzez repirator 24 godz na dobe.

Pisze w imieniu mojej wspanialej przyjaciolki i drogiej mamy i calej rodziny, pozniewaz pilnie poszukujemy podnosnika ktory by wspomagal moja mame przy sadzaniu jej na toalete. Niestety, ale opiekunka nie daje juz rady podnosic mojej mamy i odeszla. W wyniku tego mamy wielkie problemy ze znakezieniem opieki bo osoby nie chce lub nie moge dzwigac, co jest zrozumiale. Dlatego tez potrzebujemy jak najszybciej podnosnika, ( wynajac/wypozyczyc) bo wiemy, ze w ten sposob nie bedzie problemu z opieka nad mama.

Dziekuje wszystkim z calego serca za pomoc w tej sprawie.

Ela