Wspólne piątkowe modlitwy

Zaczęty przez kajka, 05 Sierpień 2008, 19:58:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gabriel

Witam!! :)
Wczoraj, trochę pospiewaliśmy, były też ostatki, a dziś Środa Popielcowa i Wielki Post.
http://www.fronda.pl/news/czytaj/w_wielki_post_musimy_sie_wylaczyc
PANIE
podtrzymuj moje życie
gdy upadam
gdy siły brak
a lęk spowija moje serce

Gabriel

Chciałbym zaproponować, odmawianie od dziś Nowenny Do Miłosierdzia Bożego w intencji nas chorych i opiekunów, z prośbą o wstawiennictwo Jana Pawła II (który podobnie cierpiał)
http://www.katolik.pl/index1.php?st=rozne&id_r=161&id=595&rodzaj=modlitwy
PANIE
podtrzymuj moje życie
gdy upadam
gdy siły brak
a lęk spowija moje serce

Pawel

Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

teresa

Gabrielu, przyjmuję Twoją propozycję :)

RILU

Każdy ma swój krzyż, który musi nieść codziennie, nieraz wbrew swojej woli.
Gabrielu ja nie nosze krzyza z moja zonka
Natomiast Jezus Chrystus poprzez ukrzyzowanie zbawil Nas.
Dlaczego mamy nosic krzyz?
Odnosnie modlitwy ,bede odmawial razem z Wami
RILU       

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

Gabriel

Dzisiaj jest Najświętszej Maryi Panny Fatimskiej, kto ma ochotę to wspólnie
                              Modlitwa wstawiennicza
1. Za chorych i niepełnosprawnych z naszego otoczenia, szczególnie tych cierpiących na choroby przewlekłe i przechodzących długotrwałe leczenie.
                                    Refren: Święta Maryjo, módl się za nami.
2. Za osoby żyjące w niepokoju, depresji, za chorych psychicznie, aby znalazły wewnętrzny pokój w sercach i umysłach. Ref.
3. Za pacjentów opieki paliatywnej, za tych pod których są opieką i którzy im towarzyszą, aby odnaleźli sens ich życia i ich cierpienia. Ref.
4. Za tych zbuntowanych cierpiących, niepełnosprawnych, uzależnionych, samotnych, opuszczonych. Ref.
5. Za umierających, którzy odczuwają bliskość śmierci, aby towarzyszyła im obecność i ręka ukochanej bliskiej osoby aż do ostatniego tchu. Ref.
6. Za lekarzy i pracowników opieki zdrowotnej, aby byli kompetentni i humanitarni, rozumie-li chorych, byli dla nich łagodni i leczyli do końca. Ref.
7. Za rodziny, wolontariuszy, tych, którzy odwiedzają pacjentów i wszystkich, którzy słuchają chorych, aby nieśli nadzieję, pocieszenie i przyjaźń. Ref.
8. Za kapelanów szpitalnych, którzy odwiedzają chorych i ofiarują im chleb Eucharystii, aby byli świadkami Twojej obecności Miłości. Ref.
9. Za wszystkich zdrowych, aby cenili swoje zdrowie i byli wdzięczni za dar zdrowia oraz rozumieli tych, którzy są chorzy. Ref.
PANIE
podtrzymuj moje życie
gdy upadam
gdy siły brak
a lęk spowija moje serce

DOBRY-DUSZEK

Cytat: kajka w 22 Grudzień 2010, 16:34:14
też jestem za  :)
niech będzie z nami wiara nadzieja i miłość a Bóg nas poprowadzi do uzdrowienia  :-* :-* :-*
Ciężko mi się pogodzić, że Kajki już nie ma :(((. Nie udźwignę tego.