Najnowsze obiecujące próby

Zaczęty przez fafut1, 29 Wrzesień 2011, 00:58:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fafut1

cześć,

polecam Wam 3 tematy:

1) poniższy link:
http://edition.cnn.com/2011/09/28/health/early-als-trial-results-encouraging/index.html?iref=allsearch

firma neuralstem - pierwszy raz w historii pacjenci z zatrzymaną progresją, jeden z poprawą - oficjalna próba komórek macierzystych w USA, nie jacyś oszuści w rosji czy na ukrainie za pieniądze..

2) temat leku np001 firmy neuraltus i wykorzystania chlorku sodu. Pacjenci w USA szaleją aktualnie na tym punkcie. Lek w trakcie badań ale są odpowiedniki...

http://www.als.net/forum/Default.aspx?g=posts&t=48293

3) próba w Izraelu również komórek macierzystych firma brainstorm

Pytacie kim jestem - powiedzmy że fascynatem kuracji dla SLA/MND. Nie jestem laikiem wiem jak skomplikowana jest to choroba i ilu jes oszustów...ja nic nie sprzedaje nikogo nie zachęcam do niczego i nie twierdze że jest lek ale od ponad 3 lat śledzę co się dzieje na forach zagranicznych czytuje fachową prasę itd. Mam nadzieje, że dodam odrobinę otuchy.

RILU

Przetłumaczenie pierwszego linku z poprzedniego postu translatorem Google

CNN) - trochę więcej niż dwa lata temu, Ted Harada poczuł osłabienie lewej nogi, i znalazł się szybko kończy się oddech. Lekarze pierwsza myśl miał astmę, ale maja 2010 powiedzieli mu, że prawdopodobnie miał ALS lub choroba Lou Gehriga.

W sierpniu 2010 roku lekarze potwierdzili Harada, a następnie 38, miał śmiertelną chorobą, a wiedział, że to postępuje.

"Każdego miesiąca oni [lekarze] widział pogorszenie" Harada powiedział.

Pacjentów ALS stracić funkcji mięśni w płucach, dopóki nie już oddychać. Większość ludzi z ALS umiera z powodu niewydolności oddechowej w ciągu trzech do pięciu lat pierwsze objawy, zgodnie z National Institute of Health. Choroba powoduje nerwy więdną i płuca przestaną działać. Około 10% pacjentów ALS żyć 10 lat lub dłużej.

Harada dołączył do badania klinicznego w Emory University w Atlancie, gdzie lekarze wstrzyknięciu nerwowych komórek macierzystych - prekursorów komórek nerwowych - w dolnej rdzenia kręgowego chorych ALS.

Przed zabiegiem, Harada chodził o lasce i dostanie zdyszany tylko pieszo do skrzynki pocztowej. Musiał zrezygnował z pracy jako menedżer dla firmy rozdrabniania. Był tak zmęczony, że nie mógł zagrać z trojgiem dzieci. Był zbyt słaby, by podnieść swoje najmłodsze dziecko. Nie mógł nawet otworzyć worek osobnym opakowaniu.

Harada nadzieję, że leczenie pomoże, ale nie oczekiwał. Jednak, dwa tygodnie po otrzymaniu zastrzyki komórek macierzystych w marcu, mówi, że poczuł się lepiej.

"To było niczym cudowne", mówi. "Nie jestem w stanie wytłumaczyć rozbieżności, jakie zostały poczynione."

Nie dotknął laską w miesiącach, jak mówi, jego oddech i poprawiła.

"Bałam się, że budzę się i poprawy nie odejdziesz" Harada powiedział.

Dr Jonathan Glass, który nadzoruje badania klinicznego w Emory, i dr Nicholas Boulis, który wynalazł zabiegu wykorzystane do wstrzyknięcia komórek macierzystych, wyjaśnił pacjentów, że udział w badaniu nie leczyć, a nawet im pomóc osobiście, ale to pomóc lekarzom dowiedzieć się, jak w leczeniu ALS w przyszłości.

W pierwszej fazie jakiegokolwiek badania klinicznego, jest wykazanie, że leczenie nie będzie szkodzić pacjentom, a nie, że leczenie działa, mówi dr Eva Feldman, który zaprojektował klinicznego w Emory.

Pierwsza część badania ALS, sponsorowany przez Maryland oparte Neuralstem firmą biotechnologiczną, ma na celu pokazać, że zabiegu wstrzyknięcia komórek macierzystych do kręgosłupa jest bezpieczne, i że ciała pacjentów nie odrzuci je. Według naukowców, komórki nie zaszkodził żadnego z 12 pacjentów w Emory studiów, ani nie przyspieszy postęp ich ALS.

"Muszę nastrój podniecenia, ponieważ jest to bardzo małe grupy pacjentów," powiedział Feldman, prezes Amerykańskiego Towarzystwa Neurologicznego. Ale fakty nie są zniechęcające. Ona przedstawiono na początku danych z badania w poniedziałek w neurologicznych grupy dorocznym spotkaniu w San Diego.

"Mamy ostrożny optymizm, że kilku pacjentów może mieć spowolnienie w rozwoju niższych osłabienie kończyn, a jeden pacjent może mieć lepsze", jej raport.

Spośród 12 pacjentów w badaniu, dwóch zmarło.

Choroby John Cornick miał dalszych prac niż Harada jest do czasu, gdy otrzymał zastrzyk komórek macierzystych w 2010 roku. Był już na wózku inwalidzkim, i wiedział, uczestniczących w badaniu klinicznym nie go wyleczyć. Ale on powiedział CNN, że w kwietniu 2010, że jedynym sposobem lekarzy będzie dowiedzieć się, jak leczyć ALS miał chętnych do udziału w badaniach klinicznych.

"Dla mnie to po prostu wydawało się słuszne," powiedział.

Cornick zmarł na ALS w maju. Inny pacjent uczestniczący w badaniu, 39-letni mężczyzna zmarł na atak serca.

Feldman powiedział, że warunki z ośmiu pozostałych 10 pacjentów nie uległy zmianie. Na podstawie tych wyników, ona i jej zespół w Gruzji proszą Food and Drug Administration, aby umożliwić im przejść do następnej części badania: Wstrzykiwanie komórek macierzystych wyższe na kręgosłup - w odcinku szyjnym rdzenia kręgowego, które jest w szyi .

Harada jest optymistą, że badania jak to daje nadzieję innym pacjentom i prowadzą do leczenia w przyszłości. Zdaje sobie sprawę, że nie została wyleczona, ale to, jak jego zegar został cofnięty, mówi. Czuje się jak wtedy, gdy obserwuje się pierwsze symptomy zaczęły się pojawiać w 2009 roku.

"Wiem, że jeszcze ALS. Jestem bardzo wdzięczny za ten dar, niezależnie od tego, jak długo lub krótko trwa," powiedział.

"Mogę przejść przez większość dni bez myślenia mam ALS."

Google Übersetzer für:SuchenVideosE-MailTelefonChat
Unternehmen:Translator ToolkitGlobal Market FinderWebsite Translator
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

lek.spec.

tak to naprawdę się dzieje coraz więcej pacjentów ma podawane komórki macierzyste do rdzenia teraz trzeba czekać na efekty. a na marginesie dlaczego w Polsce nie możemy tego robić , możemy przecież izolować komórki macierzyste lub fibroblasty hodować je a związek przekształcający je w neurocyty , praktycznie może kupić każdy np. w firmie której nazwy nie pamiętam ale mieszczącej się pod adresem ; Dziekanów Leśny k/Warszawy ul. M.Konopnickiej 1.

asialula

Możemy robić w Polsce i od niedawna robimy , jest program, INNOWACYJNE METODY LECZENIA KOMÓRKAMI MACIERZYSTYMI  tylko nie wiem jak kwalifikują chorych na SLA , jesteśmy po takim przeszczepie u NAS !