Złe samopoczucie po Rilutku

Zaczęty przez gosia1981, 30 Grudzień 2011, 15:23:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gosia1981

bralam rilutek niecaly miesiac i odstawilam, bo dostalam nudnosci, nic nie moglam jesc i ogolnie gorzej sie czulam. czy to normalne? czy mozna cos na to poradzic? czy to mija?

Kate

U mojej mamy było bardzo podobnie - dzwoniłam wtedy do ŚP Barbary Tomik i kazała brać dalej i nie robić przerwy bo rilutek bierze się przez 18 m-cy bez przerwy. Przerwa spowoduje, ze od początku trzeba brać 18 m-cy. Mojej mamie też pogorszył się wtedy wyniki  ASPAT i ALAT i brała hepatil i wszystko wróciło do normy.
Trzymam kciuki
Małgośka

Pawel

Ogolnie Rilutek jest dobrze tolerowalny, ale moze u niektorych dawac niemijajace efekty uboczne jak u mnie. Moglas jeszcze miesiac go brac, moze objawy by ustapily?
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

Pawel

Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?

gosia1981

Alienista606

ludzie podajcie mi info gdzie jest napisane ze rilutek bierze sie 18 mcy? badania robiono przez taki okres co nie zmienia faktu ze podanie pacjentom ich musza brac go 18 mc jest jedna wielka bzdura.
w badaniach byla mowa o wydłużeniu zycia o 2-3 mc podczas brania 18 mc wiec mozna tez powiedziec ze biorac 36mc wydłużamy o 4-6 mc i tak dalej i tak dalej.
znam mase ludzi w uk leczacych sie ponad 10 lat wiec.................. powodzenia.
Max

Pawel

Chodzi o to, ze na pewno Rilutek jest skuteczny gdy bierze sie go minimalnie przez okres 18 miesiecy, bo tyle trwaly badania i jest to sprawdzone. Mozna brac go dluzej. Nikt jednak nie zagwarantuje, ze to cos wiecej da, ale tez temu nie zaprzeczy - po prostu nie ma takich badan.

marek

Mama rilutek brała 48 m-cy,nikt nam nie powiedział że wystarczy brać 18 m-cy  :P
Ale z opuszkowym SLA żyje 11 lat od diagnozy,i w Boże Ciało bedzie 9 lat wentylowana mechanicznie!
Twarda sztuka  ;D
pozdrawiam

lek.spec.

jeżeli bierzesz rilutek i masz prawidłowe markery wątrobowe i dobrze się z tym czujesz to możesz go brać nawet kilkanaście lat / i nie musisz się sugerować 18 miesięczna rekomendacja medyczną /.