Lekarz w Poznaniu

Zaczęty przez paris1976, 13 Styczeń 2012, 11:49:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

paris1976

Witam,
u mojego ojca stwierdzono SLA. Szukam dla niego pomocy, dobrego lekarza.
Diagnoze postawił dr Kozubski, nie dawał żadnej nadziei, zalecał nic nie robić, czekać, odstawic nawet Rilutek. Będę Wam ogromnie wdzięczna za wszelkie wskazówki, kontakty. Dziękuję.

anna01

Skąd jesteś? W Warszawie proponuję diagnozę na Banacha. Tam wezmą Twojego Ojca do szpitala i kompleksowo zdiagnozują. Zawsze dwie diagnozy to większa pewność. Ale dziwne, że kazał odstawić Rilutek - to jedyny preparat, który ma stwierdzony jakiś pozytywny wpływ na przystopowanie postępów choroby. Czy Twój Tata miał robione EMG? To podstawowe badanie przy diagnozie SLA (wbijanie igiełek w mięśnie i sprawdzanie przewodnictwa nerwów).

MarikaK2

Ja z tata byłam u pani dr.Florczak (telefon do niej 601878101)przyjmuje w trzech miejscach w poznaniu
1- gabinet prywatny os. Zwyciestwa 108  tel 618280980
2-gabinet prywatny Luboń ul. żabikowska 63  tel618130004
3-przychodnia os. przyjazni 133  tel618260737  (okres oczekiwania na wizyte ok 3 miesiace. Chyba ze sie zadzwoni w odpowiednim czasie)
My bylismy u tej kobiety prywatnie. W sumie nie wiem czy moge ta pania polecic bo za wypisanie recepty na rilutek musialam zaplacic jak za wizyte a tlumaczyla sie ze to tak musi byc bo trzeba to wpisac do kartoteki- masakra. Ale zapłaciłam.
Słyszałam ze jest taki neurolog, nazywa sie Saskowska i przyjmuje gdzies na os. wichrowe wzgorza-wiecej danych nie posiadam niestety podobno jest to osoba przejmujaca sie i dobrze dba o swoich pacjentow.Ja juz jej niestety nie szukałam skoro bylismy u innego lekarza.
Odwiedzilismy z ojcem kilku neurologow i musze powiedziec ze niestety nie trafilismy na lekarza ktory zechcialby pomoc jak czlowiek czlowiekowi. I jesli moge jeszcze cos podpowiedziec to nie polecam szpitala na ulicy szkolnej. Po kazdej rozmowie z ordynatorem wychodziłam z płaczem jest tak mało sympatyczna osobą a tata jeszcze bardziej sie denerwowal ze musi tam sam zostac

korol

nie jestem z poznania, niestety nie pomogę Ci bardziej, ale moge jedynie polecić wyszukiwarke do tego na www.znanylekarz.pl albo konektia.pl. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki! :)

Słońce

Witaj
nie wiem gdzie w jakim szpitalu ale w Poznaniu neurlog Hanna Hertmanowska
moze to nie koniecznie SLA, moze dodatkowe badania trzeba zrobic w innych kierunkach, tej lekarce nie obca jest borelioza i metoda ILADS wiec warto sprobowac opini otwrtego lekarza.
Pzdr Słońce