Drżenie mięśni

Zaczęty przez Yo_ka, 09 Październik 2012, 08:15:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Yo_ka

Witam

Jestem tutaj od niedawna. Nie mam jeszcze diagnozy SLA, ale wszystko wskazuje na to, że to tylko kwestia czasu.

Zaczęło się w kwietniu tego roku od drgawek w nocy. Drżały mi uda i mięśnie brzucha. Trwało to około godziny. Takich nocnych drgawek miałam jeszcze kilka, coraz bardziej intensywnych, obejmujących całe ciało.
Później doszło opadanie stopy, osłabienie i chudnięcie nogi, fascykulacje i drżenie mięśni. Robiłam różne badania, z których nie wynikało nic konkretnego. Dopiero pobyt w szpitalu naprowadził lekarzy na podejrzenie SLA. Podstawą były zmiany w szyjnym odcinku kręgosłupa, fascykulacje i wynik badania EMG. Nadal jednak nie mam diagnozy SLA.

W tej chwili jestem coraz słabsza. Widzę wyraźnie zaniki mięśni w obu nogach. Dokuczają mi bardzo fascykulacje na całym ciele i drżenie mięśni. Czy ktoś może coś na to poradzić? Czy są jakieś środki łagodzące te objawy?

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
Yo_ka

szucia

Poczekaj na końcowe diagnozy,na razie ich nie masz...Bądż dobrej mysli,jeśli jednak sie potwierdzą Twoje obawy,wbijaj tutaj,ludzie odpowiedzą.....na razie zrób badania..Pozdrawiam,Kasia

marrrcino987

To jeszcze nie przesądzone, może to zwykłe drgawki nocne ;) Badź dobrej myśli. trzymam kciuki

Yo_ka

Niestety, to SLA  :'(
W piątek wypisali mnie ze szpitala z tą diagnozą. Jeszcze nie potrafię się z tym pogodzić  :'(

Pawel

Przykro mi... przejrzyj nasze materialy np. poradnik, powinny troche pomoc.
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl