Naturalna Aplazja a wiek emerytalny - niebawem od 67 lat w UE

Zaczęty przez RILU, 02 Wrzesień 2012, 11:47:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RILU

Przewertowałem dużo literatury na temat APLAZJI
Chodzi tutaj o wysychający powoli szpik kostny .
Człowiek rośnie do dwudziestu paru lat .
Potem zaczyna się bardzo powolny zanik tego dobrego szpiku - fabryki składników krwi.
Jak mi wiadomo z literatury ,to już od 55 roku życia  pojawiają się symptomy
starcze .
Czy mogliby się wypowiedzieć na Forum praktycy ,którzy posiadają wiedzę w tej materii .
Otóż ,obawiam się ,że Politycy nie wygrają z naturą .
Czy Polityk jest w stanie zatrzymać tsunami,wstrzymać burzę ,zatrzymać obracanie się
ziemi ? Od 67 lat na emeryturę ,więc znaleźli się Bogowie w UE i tworzą nowy świat ,czy chcą wysyłać wcześniej fajnych ludzi do nieba..... :D

PS
Jest bardzo dużo młodych ,dobrze wykształconych fachowców ,którzy  pracując
zapewnią sobie start życiowy .Być już zza młodu bezrobotnym ? To jakaś skucha
Popatrzcie się co się dzieje z młodymi w Hiszpani-wyszli na ulicę.Czy ta droga jest słuszna?
Starzy powinni zwolnić miejsca młodym,to jest naturalne i niebanalne ,tak sądzę...
 Przecież,istnieją inne sposoby aby powiększyć budżet państwa - zwiększenie eksportu,
zwiększenie produkcji ,zmniejszenie bezrobocia.
Sztuczna manipulacja ,która tylko pogłębia kryzys ,to podwyższanie podatków i cen oraz wypowiadanie pracy fachowcom bo zatrudnienie przedsiębiorcom już się nie kalkuluje,ta droga prowadzi do biedy....
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

PaulinaK2345

Według mnie mało kto będzie zdolny pracować w tym wieku. Nie ma co ukrywać, z wiekie tracimy wzrok, spostrzegawczość, jak w takiej sytuacji pracować fizycznie? Poza tym uwazam, ze w naszych czasach, dobie udogodnien w posatci samochodow, kiedy ludzie zyja w biegu i nie maja czasu o siebie zadbac, nie sadze abysmy byli sprawni w tym wieku. Niestety taka prawda.