Zatrzymanie mutacji genu TDP-43

Zaczęty przez Alienista606, 22 Listopad 2012, 23:34:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Alienista606

wspaniale wiesci.... wyglada ze naprawde blisko moze byc lek......juz za rogiem... ;D ;D ;D

http://journals.lww.com/neurotodayonline/Fulltext/2012/03010/Turning_Off_Mutant_TDP_43_Stops_ALS_in_an_Animal.5.aspx

Pawel

problem polega na tym, ze odkrywano wiele lekow na modelach zwierzecych, ktore byly u ludzi bezuzyteczne...
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

Alienista606

Paweł...... Ok ale też często lek powstaje przez przypadek. Najważniejsze nie zabijać nadzieję.......

Pawel

Irytuja mnie tylko modele zwierzece SLA. Z powodu panstw opiekunczych istnieja 'procedury bezpieczenstwa' nie pozwalajace na szybkie testy na ludziach. Pewnie gdyby ich nie bylo, wiele osob by zmarlo z powodow efektow ubocznych, a wtedy czesc durnych ludzi krzyczaloby dlaczego urzednicy, politycy nie zapobiegli ich smierci, te zle koncerny farmaceutyczne zabily ich dla zysku itp. Glupi swiat...
Dołącz do nas! Wstąp do stowarzyszenia!
Przeczytaj poradnik dla chorych na SLA\MND
Nie wiesz do kogo zwrócić się o pomoc w zorganizowaniu darmowej wentylacji w domu?
Finansujemy wizytę szkoleniową pielęgniarki w domu!
Chcesz wiedzieć więcej, napisz: mnd-sla@wp.pl

RILU

Prowadząc badania ,hodowane są specjalne myszy ,przeznaczone wyłącznie do badań
Przypomnę ,że również w badaniach uczestniczą psy i małpy , które w UE są zabronione.
Także w Europie zostają genetyczne myszy.
Bez  poświęcenia życia zwierząt nie byłoby badań.
Nikłą nadzieję można mieć jeśli lek funkcjonuje w 4 fazie  u chorego człowieka
ponieważ oceniać możemy po 2 ...3 latach leczenia od czasu odkrycia.
Jeśli po badaniach odkrywczych napiszą na 3000 chorych u 2900 nastąpiła poprawa
taki wynik oceniam wysoko jeśli nie wystąpią w tym czasie objawy uboczne .
:)

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

RILU

Hej , Inżynier prawdy nie da się ukryć
Parę ładnych lat temu gazety aż huczały o kilku tysiącach małpek zabitych w laboratoriach
naukowych.
Bardzo mi przykro ,że piszę o tym .
Bardzo dobrze ,że teraz w badaniach uczestniczą  myszy .
Niestety ,można napisać coś za coś -życie zwierząt dla naszego zdrowia ,dla naszego życia
To jest wybór - życie za życie.
Proszę mi wybaczyć ...trudno mi się to pisze ,ale jak do tej pory innego rozwiązania
nie wymyślili. :-\
Istnieją już ,można napisać przebłyski nowych metod badawczych bez udziału zwierząt
oby jak najszybciej je wprowadzono......
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

szucia

Płaczemy nad małpkami,nad myszkami nie...Każde zwierzę cierpi....Tak jak napisał Rilu,na razie nic lepszego nie wymyślili..Mnie zastanawia jedno,czy firmom farmaceutycznym ,gigantom,opłaca się prowadzić badania nad skutecznym lekiem na SLA,skoro niby to rzadka choroba..?Wszystkim kieruje biznes,tak myślę....a nie humanitaryzm...Obym się myliła,zwłaszcza,że to nie jest wcale rzadka choroba....statystyki kłamią,a lekarze często nie widzą z czym mają do czynienia...

Alienista606

cos w tym jest... z naszych UK statystyk..

po miedzy 1999&2004
6000 osob zmarlo na MND
4200 osob zmarlo na AIDS
92 osob zmarlo na Chorobe "szalonych krow"

gdzie wydatki na badania...
£33miliony na "Szalone krowy"
£45miliony na HIV/AIDS
£8miliony na MND

wiec tak mozna sie podpisac ze firmy farmaceltyczne wola badac co innego.