Mam mamę też chorą na SLA

Zaczęty przez malwina, 08 Listopad 2012, 19:32:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukasz_1985

Witaj barrera
Nie miałem badania emg poza udem które od samego początku wydawało się sztywne. Badanie w lipcu okazało się zbyteczne bo nic nie stwierdzono. Parę miesięcy później (październik 2012) -nogi z waty. Teraz odczuwam że są strasznie ociężałe i często rano po przebudzeniu niosą mnie w inną stronę. Na pewno zdecyduję się na emg innych partii mięśni, ale jeszcze nie wiem jakich... Natomiast dr. neurolog gdy widzi mnie po raz kolejny w gabinecie emg kiwa głową ze zlekceważeniem.
Największy problem mam z tymi dusznościami i zatkanym gardłem. Zauważyłem że odruchy gardłowe i podniebne są mocno osłabione, jedzenie sprawia mi trudności. Czyżby niedowład?. Ta chrypaa, ślinienie po posiłku... Jak sprawdzić u siebie prawidłowość odruchów gardłowych? Czy badanie języka przez profesora w 10.2012 wykazałoby cechy opuszkowe?
Dodam że wszystkie objawy zaczęły się u mnie w silnym stresie od silnego ścisku w gardle i klatce piersiowej. . Czytałem jednak że stres jest jednym z czynników wywołujących choroby nowotworowe i neurologiczne.
Szerszy opis historii choroby zamieściłem w osobnym wątku na "Moja historia".
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam ;)

monia1976

Jeśli chcesz przeczytaj co opisałam o tacie  ''mój tato jest najprawdopodobniej chory na sla''