Witaminy i minerały

Zaczęty przez RILU, 28 Maj 2013, 11:20:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RILU

Dzień Dobry  :D

Czy ktoś z chorych na SLA sprawdził sobie zawartość witamin i minerałów we krwii.
Jeśli tak,to proszę o podanie ilości witaminy D we krwii .
Ponoć ma kolosalne znaczenie w progresji choroby ...

Serdecznie pozdrawiam

RILU  :)
Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

melassa

To ciekawe Rilu z tą wit. D, napiszesz coś więcej ? Mojemu tacie zlecają tylko Magnez, potas, żelazo i sód raz na jakiś czas bo z tym kiedyś miał kłopoty.

wiesia_m

Witaj Rilu!
Również proszę o więcej informacji na ten temat jeśli można.
Pozdrawiam Wiesia

RILU

Ponoć stwierdzono u chorych na SLA całkowity brak witaminy D , po badaniu krwi chorych okazało się ,że stwierdzono bardzo małą jej ilość ,czyli śladową.
Na początek powinno się łyknąć większą dawkę .O tym porozmawiajcie z lekarzami.

Autor książki : doktor.med Raimund von Helden
Tytuł książki  : Gesund in 7 Tagen ( Wyzdrowieć w ciągu 7 dni)
Jest troszeczkę o nim na youtube  :D

Gesund in sieben Tagen? Die Entdeckung einer neuen Krankheit !

RILU

Niektórzy lekarze stwierdzają ,że wartość 20 wystarczy i tu się bardzo mylą .Człowiek musi mieć conajmniej 40 .
Jak przeczytam tę książkę to wszystko streszczę odnośnie chorób układu nerwowego .
Piszę o czym jestem dobrze poinformowany .

Do usłyszenia  :-*   :D

wiesia_m

Rilu dzięki za info.
U nas sód, potas, wapń całkowity,żelazo, chlorki, fosfor, magnez, białko całkowite i albumina w normie, natomiast wit D nigdy nie była robiona. Może kiedyś to zrobię bo na razie za drogo.
Pozdrowionka dla Ciebie i żoneczki

RILU

U mojej Jadwigi stwierdzono we krwi wartość Witaminy D bardzo niską poza normą.
Norma 20.0 - 70.0 ng/ml  
VD3   25-Hydroxy-V u żonki wynosi 14,3 ng/ml
Oczywiście trzeba te badania (BRD) zapłacić ze swojej kieszeni.
Nikt z lekarzy nie kwapi się do dokładnego zbadania witamin i minerałów .
Podstawowe to Odczyn Biernackiego tzw OB, białe i czerwone krwinki i to właściwie im  wystarcza - nie piszę tu o szpitalach gdzie wykonuje się dużo badań ale pomimo tych badań pomija się badanie zawartości wit D .
Niebawem ukaże się tłumaczenie książki - sami ocenicie  :)  :police:  :angel:

anula680

Pawłowi zrobiłam morfologie i jonogram,morfologia wyszła bardzo dobrze
tylko wapń całkowita podwyższona,więc doktorka przepisała mu wit D3 2 krople dziennie jak nie jest ma słońca i nie wywiozę go na taras.
Ale wiem że osoby leżące mają duży ubytek z kości wapnia,ponieważ organizm go wypłukuje.
Przymierzam się właśnie do zrobienia badań na witaminy, zobaczymy?
Jak będę mieć wyniki to się odezwę,na razie walczę z bezsennością u Pawła
już nie wiem jakie mu podać,praktycznie nie idzie już prawie na żadne wymienione na forum. ???
Pozdrawiam Ania. :)

Nigdy nie czekaj do jutra, by powiedzieć komuś, że go kochasz. Uczyń to dzisiaj. Nie myśl: "Moja mama, moje dzieci, moja żona lub mąż doskonale o tym wiedzą". Miłość to życie. Istnieje kraina umarłych i kraina żywych. Tym, co je różni, jest miłość.

Bruno Ferrero

wiesia_m

Mamy wynik Wit D3 18.16 ng/ml , norma jest od 30-100ng/ml
więc trzeba podać witaminkę D3 dodatkowo.
Dzięki RILU za zwrócenie na to uwagi.
Pozdrawiam

Maria

Cytat: anula680 w 11 Czerwiec 2013, 22:37:59
,na razie walczę z bezsennością u Pawła
już nie wiem jakie mu podać,praktycznie nie idzie już prawie na żadne wymienione na forum. ???
Pozdrawiam Ania. :)

Na bezsenność skuteczna jest marihuana
"Oprócz właściwości przeciwnowotworowych, oddzielne badania informują, że marihuana zdaje się mieć ,,głęboki wpływ na właściwości ochronne systemu nerwowego mózgu oraz wywiera efekt wzmacniający, co potencjalnie może pomóc w leczeniu wielu chorób neuro-degeneracyjnych". W swoim raporcie, National Cancer Institute stwierdziło, że cannabis skutecznie leczy bezsenność i powołując się na badanie z użyciem kontrolowanego placebo u chorych na nowotwory, wykazano lepszą jakość snu i wypoczynku w przypadku pacjentów leczonych THC."
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/raport-rzadu-marihuana-leczy-nowotwory-2013-10/comment-page-1#comments
"Życie to nałóg, który trudno jest rzucić.
Jeden oddech nigdy nie wystarcza.
Odkrywasz, że chcesz zaczerpnąć następny."