Moje SLA

Zaczęty przez basia666, 28 Listopad 2013, 12:58:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

basia666

Witam wszystkich!
Jestem tu nowa,dwa tygodnie temu po długich perypetiach zdjagnozowali SLA.u mnie zaczęło się niewinnie od osłabienia stóp potem nogi osłabły a następinie ręce,manualnie źle mi idzie,natomiast nie mam problemu z przełykanie oraz mową.Bardzo natomiast boli mnie kręgosłup,czy to jest spowodowane chorobą? czy ktoś ma podobne objawy? Wysłałam papiery do Olsztyna i mam dzwonić we wtorek. Pozdrawiam wszystkich.

Anna65

U mnie rozpoczęło się od opadania prawej stopy,sztywnienia nóg,zwłaszcza ud i również bolał mnie kręgosłup,ale te bóle minęły. Życzę dużo sił. Też zgłosiłam się do Olsztyna.

jankar

Basiu, przykro mi, że bestia dopadła Ciebie.
Choroba u każdego rozpoczyna się inaczej.
U mnie były to upadki i podknięcia...
Na kręgosłup nigdy nie narzekałam.

Daria Warszawa

Basia666 tak bóle kręgosłupa to powszechny objaw tej choroby,mojej mamie także doskwierają tego typu bóle,.Pozdrawiam ciepło.

Daria Warszawa

Basia666 powiedz mi jak wygląda na daną chwilę u ciebie sprawność nóg??ile mineło od pierwszych zauważalnych objawów i jak jest w tej chwili?????

basia666

witam
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie. u mnie zaczęło się w zeszłym roku w kwietniu,nic mnie nie bolało tylko dziwnie chodziłam,pod koniec sierpnia miałam bóle stóp i skurcze łydek. Obecnie chodzę samodzielnie ale trudno mi wstawać z niskich siedzisk.Biorę lek Mestinon bo po riluteku bardzo osłabłam i źle się czułam. Pozdrawiam

Kasia87

Jezeli ktos z was bedzie potrzenowal pomocy jak i gdzie sie udac w Olsztynie to chetnie pomoge bo jestem stad.  Pozdrawiam serdecznie

Dynusia15

basiu u mnie zaczelo sie od mowy przelykania potem reka a o kregoslupie juz nie wspomne i tracenie rownowagi az zlamalam reke .trzymaj sie cieplutko :-*