Jest "Ołówek"

Zaczęty przez kajka, 07 Lipiec 2011, 17:49:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

anna01

Kochani, a czy można gdzieś w internecie obejrzeć???

Beatka

Kasiu,
sprawiłaś, że mój mąż się uśmiechnął, wielkie dzięki!!!!

Bogus

anna01

izaksiazek

Kaju!Potrafisz walczyć i porywasz do walki chorych.Właśnie miałyśmy dola po wizycie lekarza rehabilitanta,który stwierdził,że i tak "rehabilitacja nie pomoże i szkoda pieniędzy NFZ u .Choroba jest nieuleczalna i umrze i tak  ,a babcia uczyła go ,że nie należy robić nikomu złudnych nadziei"Dobrze ,że nie było przy tym dziecka.Reportaż z Tobą w roli głównej podniósł nas obie za uszy do góry.Myślę że wszyscy powinniśmy się zbuntować i zacząć głośno krzyczeć.Dlaczego badania nad lekarstwem na tego potwora nie posuwają się do przodu i dlaczego nic się nie należy.To dobrze ,że twoje drobne ciało i ten piękny uśmiech tyle i z taką silą wyraża cierpienie wszystkich chorych na SLA.Pozdrowienia

anna01

Niestety, jest "za mało chorych"... I niestety, nie mogą znaleźc leku, który WYleczy. Jest "rilutek", który podobno przedłuża życie... podobno. Koncerny może i już mają lek - jednak w chorobie nie chodzi o wyleczenie z ich punktu widzenia, bo jak wszystkich wyleczą... to upadną!  >:(

izaksiazek

Chorych jest mało ,bo wielu zbyt szybko umiera.Służą do tego niektóre ośrodki opiekuńczo rehabilitacyjne.Na wszystkim jest biznes.,a niby wszystko jest w porządku.Nic nie jest w porządku,bo stworzono nam umieralnie.Zyje dłużej ten ,kto ma opiekę w domu stworzoną,ale pomoc ze strony NFZ jest minimalna.Jest ciągle gorzej.Może naprawdę sami znajdźmy ten lek lub zróbmy zrzutkę oszczędzając nawet na pampersach dla kogoś ,kto się tego podejmie.Ja dopiero zaczynam krzyczeć.Pozdrawiam

helaqaz

Nie ma już ani jednego "Ołówka" w całej Polsce!!!

mab5

kajka

:-*
wiem !!!
dlatego już się drukuje kolejny tysiąc ...
będzie czwartek /sobota w księgarniach  ;D

anna01

Kasieńko! Gratulacje! Książki znikają jak świeże bułeczki!  :-*

kajka

tyle dobrych słów  :-*
naprawdę to nie ja zasługuję na nie bo ...jestem tylko ołówkiem w ręce Boga  :)

ANNAcórkaDANUTY

Kasiu zasługujesz, za to że jesteś, za Twój uśmiech, który daje tyle radości i samo podejście do życia - siły i walkę z tą chorobą. Jesteś nie tylko ołówkiem w ręce Boga, ale pięknym "narzędziem" w Jego dłoniach, które pomaga innym chorym i nam opiekunom, dla których ten czas jest również trudnym do zniesienia.
Kochamy Cię i jesteśmy  RAZEM w jednej wspólnocie Bożej.

Przyłączam Cię do cytatu:
Cytat...Bo człowiek nie jest przypadkiem, pomyłką, ale darem.
I zawsze jest miejsce specjalnie dla niego.
TY jesteś darem i skarbem.
Bez CIEBIE ten świat byłby inny.
mamuniu, coraz bardziej boli i tęskno  :(

RILU

Kajeczko :-*
dzisiaj otrzymałem Twoją książkę i czytam ją żonce .
Piszesz o języku niezrozumiałym z którym się spotkałaś ...
Myślę ,że ta grupa nauczyła się języka Aramejskiego ,którym
posługiwał się Jezus.  
Taką grupę miałem okazję już poznać . ;)

Serdecznie pozdrawiam :-*
RILU

PS
Jak przeczytam tę niesamowitą książkę to napiszę o moich doznaniach ale to potrwa
Dzisiaj wymieniamy rurkę tracheo i jestem podekscytowany
Ciągle coś,czas ucieka ,muszę się sprężać.... :)

Trzeba żyć tak aby każdy dzień  był piękny.

mańka

Witam p.Kasiu .
Pragnę z całego serca podziękować pani za tak piękną i głęboko pouczającą , dla nas Wszystkich książkę .Podziwiam Panią za ogromną siłę jaką posiada Pani w sercu ,dziękuję że zechciała się P.podzielić tą siłą z czytelnikami .Niemal jednym tchem pochłonęłam książkę ,nie mogłam się od niej oderwać ,nawet zawaliłam dzień pracy  ;) ,bo stwierdziłam że nauka płynąca z Pani słów jest miljon razy ważniejsza.
Matko jeszcze nigdy podczas czytania książki znanych autorów nie przelało się we mnie tyle różnych uczuć ,myśli kłębiących się w głowie ,rozważań ,smutku ,płaczu ,złości ,śmiechu i jeszcze większego szacunku do innych ludzi .A przede wszystkim nauczyła mnie P.mocniej kochać i szanować moje dzieci ,spędzać z nimi każdą wolną chwilkę ,bo nawet nie wiemy jak dużo czasu nam jeszcze  zostało w tym życiu  :)Zagościła P.w moim sercu na dobre , Monika .

mańka

Pani Kasiu dziękujemy  ,że uświadomiłaś ludzi że taka "bestia" istnieje i dotyka wspaniałych ludzi swą potworną i obrzydliwą łapą.
 Kochani ,krzyczcie o tym ,nagłaśniajcie ,może wreście mądrzy profesorowie medycyny ruszą swoje cztery litery i główki !
BASIU123; mężu Beatki ;Kasiu i pozostali i ich bliscy przy Was  wierze ,że dacie radę wyzwolić z siebię SIŁĘ i MOC jaka w Was drzemie ,  płakać ze szczęścia i śmiać się prosto w NOS tej ..."bestii" (jak nazwała ją Kasia) :-* :laugh:
ściskam Was kochani!(wirtualnie bo inaczej nie mogę)
                                                                        Monika

helaqaz

Obejrzałam repartaż Ekspresu reporterów, ale Mąż go nie obejrzał, bo był wtedy w szpitalu; przeczytałam "Ołówek", kiedy był w szpitalu. Już nie przeczytam Mężowi "Ołówka" - odszedł na zawsze 13 września...
Bestia Go pokonała. Nie mógł się pogodzić, że dzień po dniu bestia po kropli kradnie mu życie i godność. Nie walczył, czasami tylko, ale krótko, nie widział sensu tej walki. Tak bardzo wierzyłam, że gdy przeczytam Mu "Ołówek" podejmie walkę. Kasiu, "Ołówek" jest dla mnie czymś więcej niż "Ołówek".

kajka

moi kochani,
faktycznie dawno tutaj nie zaglądałam ...dlatego ,że od czasu reportażu nie nadążam odpowiedzieć na wszystkie listy...
a jeszcze tak bardzo chcę napisać kolejną książkę  ;D
wybaczcie mi proszę
dziękuję za wszystkie ciepłe słowa  :)
kasia

Alienista606

Kajeczko..... a ja jeszcze nieczytajac Olowka zacelem go u siebie reklamwac ( w UK) i wiesz co.......wydaje mi sie ze jest ogromna potrzeba przetlumaczenia jej na angielski..............czy ktos moze w tym temacie poradzic?
rozmawiajac na spotkaniu z chorymi w cambridge wszyscy po uslyszeniu o tobie chca cie poznac i przeczytac..........prosze pomysl....pomyslcie a moze okazac sie ze Olowek bedzie kolejna swiatowa Biblia zycia.....
Max

Alienista606

Kajko...wlasnie napisalem o Tobie do BBc wiec...... moze niedlugo sie odezwa do ciebie....to byl by kolejny sukces i szansa reklamy Olowka
max